Noviteitenbeurs Venvulas op METAVAK - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalindustrie

2021-11-16 13:23:43 By : Ms. Amy Wei

Home Nieuws Overzicht Nieuwighedenshow Venvulas op METAVAK

Een 'stand alone' MIG/MAG unit, een universeel stofafzuigsysteem voor slijpschijven, een compacte Röwac lasinverter en een flexibel tussenpakket met centrale aansluiting. Dit zijn de noviteiten die Venvulas Lastechniek uit Vught presenteert op METAVAK Gorinchem.

Het draadaanvoerconcept F4000 kan worden aangesloten op elke MIG-, TIG- of MMA-DC-stroombron, waarbij door middel van een zogenaamd choppercircuit de benodigde spanningen uit de lasspanning van de aangesloten stroombron worden gehaald. De lengte van de laskabels is hierbij niet van belang. Na aansluiting heb je een volwaardige MIG/MAG-machine met synergetische programma's en zelfs PULSMIG-functies. De WF4000 unit heeft standaard speciaal afgestemde programma's voor staal, RVS, aluminium, rutiel gevulde draad, metaal poeder gevulde draad en CuSi.

Stofafzuiging tijdens het slijpen Ook nieuw in het Venvulas programma is een complete lijn stofafzuigkappen die eenvoudig op bijna alle merken en typen slijpschijven gemonteerd kunnen worden. In combinatie met een speciale afzuigunit met grof- en fijnfilter zorgen de kappen voor de afzuiging van fijn slijpstof tijdens slijpwerkzaamheden.

Röwac IN500 lasinverter Het nieuwe Röwac MIG-lasapparaat met inverter stroombron is compact en licht van gewicht en daardoor comfortabel in gebruik. Alle benodigde functies zijn eenvoudig in te stellen op de draadaanvoer, waarbij een betrouwbare digitale besturing zorgt voor een vlekkeloze besturing en groot gebruiksgemak. De Röwac IN500 is verkrijgbaar in de bekende beschermframes, maar ook met een verrijdbaar onderstel. Afhankelijk van de werkzaamheden kunt u kiezen voor een draadaanvoerkoffer van 5 kg (DIN200) of 15 kg (DIN300). Uiteraard kan de IN500 ook geleverd worden in combinatie met het geïntegreerde Röwac SRCS rookafzuigsysteem.

Tussenpakketten met centrale aansluiting Venvulas presenteert op METAVAK ook een nieuw tussenpakket voor het aansluiten van de stroombron en draadaanvoerunit. Conventionele tussenpakketten zijn opgebouwd uit een canvas beschermslang met daarin laskabel, stuurkabel en water- en gasslangen, het nieuwe door Venvulas ontwikkelde tussenpakket heeft alle benodigde kabels en slangen geïntegreerd in een slanke bi-coaxkabel. Dit betekent dat een watergekoeld pakket met een 70 mm² voedingskabel slechts een doorsnede heeft van 28 mm. Door middel van robuuste multipoint centrale connectoren worden alle verbindingen in één handeling gemaakt. De nieuwe tussenpakketten zijn licht en flexibel en geven de lasser meer bewegingsvrijheid dan bij het gebruik van conventionele tussenpakketten. De nieuwe Venvulas tussenpakketten zijn verkrijgbaar in lengtes tot 30 meter in zowel watergekoelde als gasgekoelde uitvoeringen.

Beagle Marconi voor innovatieve maakindustrie

'MKB loopt grote kansen mis met data'

Lasrobot geeft TMP meer continuïteit en groter bereik

ConDoor kan groei bijhouden dankzij dubbel langgoedmagazijn aalbers|farina

Mis het pad naar de toekomst niet

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Het optimaliseren van het bewerkingsproces is vaak eenvoudig

VMC laat koningin Máxima zien hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch assemblages

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

18-02 De MIG/MAG multiproces lasmachines Titan XQ puls, Phoenix XQ puls en Taurus XQ Synergic worden onderscheiden…

03-06 Bedrijven in West-Brabant en Zeeland die een lasrobot aanschaffen bij RobWelding kunnen…

08-11 Inschakelen en direct starten – EWM heeft extra functies toegevoegd aan de LP-XQ-besturing voor…

28-08 Inschakelen en direct starten – EWM heeft extra functies toegevoegd aan de LP-XQ-besturing voor…

13-02 Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe look voor Cardietech Lastechniek. De toonzaal en…

20-04 Rupes heeft een nieuwe antistatische conische combislang ontworpen en geproduceerd voor elektrische en pneumatische…

03-04 Werkplaats Service Nederland is per 1 april een samenwerking aangegaan met een tweede lasmerk…

24-10 Huisman is totaalleverancier van alle mogelijke industriële gassen in allerlei kwaliteiten en verpakkingsvormen, eigen…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.