Verkoop fijnstoffilters voor kachels met 70% - Bouwkroniek

2021-11-05 07:10:13 By : Ms. Jessica Lv

Joke Schauvliege (CD&V) wil de Vlaming met een premier aanzetten om oude, vervuilende kachels te vervangen door een milieuvriendelijker exemplaar. Christop Fonteyne van Polvohe grondig meer fijnstoffilters door de acties van de minister.

R-vent heeft twee producten om de fijnstofproblematiek aan te pakken. Ze hebben onder meer de Oeko Tube-outside, een filter voor houtkachels tot 40 KW. “De Oekotube-Outside is een elektrofilter voor houtverbranding”, zegt Christophe Fonteyne. “Het systeem is ontwikkeld voor installaties tot 40 KW en wordt gemonteerd op de schouwmond. Door zijn werking zorgt de Oekotube-Outside voor het wegfilteren tot 95% van het fijnstof uit de rook.”

De filter werkt op alle typen van schouwen met een minimale diameter van 130. “Als de kap is losgemaakt zal een stroomonderbreker alle stroom afsluiten. De elektronica en de keramische staaf zijn verbonden aan een plaat die de elektrode perfect op zijn te plaats brengen in de schouw. De flexibele elektrode heeft een lengte van 160 cm en een diameter van 1 cm. Hierdoor wordt er geen invloed op de diameter van de trek van de schouw.”

De Oekotube is eenvoudig te realiseren tegen de schouwwand en gaat onder de toekomstige schouwkap in de schouw. “De installatie van de filter bij gebruik van een T-stuk apparaat de schouw met ongeveer 25 cm”, zegt Fonteyne. “Deze extra lengte heeft geen invloed op de trek van de bestaande schouw. Oekotube is ontwikkeld voor schouwen met een diameter tussen 130 en 300 mm.” Om de elektrode te kunnen installeren, moet het verticale gedeelte van de schouw 2 m zijn. Een stroomvoeding van 230 V is nodig om het toestel te voeden. De Oekotube gaat automatisch aan en uit als een vuur wordt aangestoken of gedoofd. Tijdens de werking heeft mannen maximaal 30 W verbruik. Door de vrije neutronen onder hoogspanning worden de fijn stofdeeltjes tegen de schouwwand vastgehouden. Ze vormen roetdeeltjes die geen enkel gevaar meer vormen voor de gezondheid. Door middel van een led-lichtje toont het toestel zijn werking.

De nieuwe collectie werkkleding die Mewa combinatie ontwikkeling de naam Peak en dankt haar bijzondere functionaliteit aan de van verschillende materialen. De kledingstukken zijn hybride producten en elektrische verwarmingen als verkoelende[…]