Weber SmokeFire Stealth: barbecue én buitenkeuken

2022-05-27 19:49:59 By : Ms. Louise Zheng

De SmokeFire Stealth van Weber is een barbecue met een groot temperatuurbereik, die het mogelijk maakt om te grillen, schroeien, braden, stomen, roerbakken en meer.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Weber.

De herinrichting van de tuin vraagt om een mooi kookstation dat het buitenleven compleet maakt. Weber heeft het antwoord: de SmokeFire Houtgestookte Pelletbarbecue Stealth-editie 2022, een pracht van een barbecue met uitzonderlijke functionaliteiten die van elke hobbykok een grillmeester maakt.

Wie de tuin wil herinrichten om het leven binnen net zo lekker buiten voort te zetten, denkt niet alleen aan comfort. Design is minstens zo belangrijk. Het oog wil ook wat, tenslotte. Dat idee geldt natuurlijk net zo goed voor de software – een royale eettafel en zachte banken – als voor de cooking hardware.

Wat betreft die cooking hardware is er geen beter alternatief dan de barbecues en barbecues-met-extra’s van het Amerikaanse merk Weber. Kijk bijvoorbeeld eens naar het voorlopige kroonjuweel, de gloednieuwe SmokeFire Stealth, een puik kookstation voor de buitenkok. Een kookstation ja, of gewoon houtgestookte pelletbarbecue. Het in het oog lopende strakke design overtuigt alvast: robuust en stevig, maar tegelijkertijd van een gepolijste klasse en subtiele eenvoud, met zijn ronde kap en ruimte voor alle barbecuebenodigdheden.

De SmokeFire Stealth is uitgevoerd in chic zwart. Het gebruik van verschillende materialen en texturen geeft dat zwart een interessant aanzien, maar heeft ook een duidelijke functie, aldus het Weber Design Team, dat enkele weken geleden nog de prestigieuze Red Dot Product Design Award won voor hun nieuwste design.

ELLE Decoration sprak het team omdat juist hun ideeën de leidraad vormden voor de SmokeFire Stealth: ‘De SmokeFire Stealth is geïnspireerd door trends uit de wereld van de automotive en lifestyle spaces. We wilden graag diepte en gelaagdheid aanbrengen, niet slechts het gehele product in zwart dopen, dus hebben we verschillende coatings en behandelingen gebruikt die het design een rijke dimensie geeft. Zwart roestvrij staal gaat samen met Webers signatuurmateriaal porseleinen emaille en creëert zo een unieke stijl en een statement. Porseleinen emaille is niet alleen fraai, het is tevens een ongelofelijk duurzaam, hitte- en krasbestendig materiaal dat warmte enorm goed vasthoudt. Het komt niet voor niets in ons gehele Weber-portfolio terug. De SmokeFire Stealth is in die geest gemaakt – design waarbij esthetiek en materiaalgebruik elkaar versterken.’

Wat je ermee kunt is eveneens fantastisch: dankzij de ingebouwde Weber Connect-smarttechnologie, ondersteund door een app, weet je precies wanneer de barbecue heet genoeg is en wanneer het tijd is om je gebraad te draaien. ‘It’s end to end control that creates the best tasting food,’ aldus het Weber Design Team, dat veel tijd in het ontwerp en de best mogelijke grillervaring stak.

‘Middels de Weber Connect-technologie geven we consumenten next level controle en vertrouwen in het grillen. De app laat de gebruiker weten wanneer de barbecue voorverwarmd is, klaar voor de bereiding van het eten en zelfs wanneer het tijd is om groente, vis of vlees om te draaien of te laten rusten. Daarbij heeft deze barbecue een groter grilloppervlak ten opzichte van onze andere barbecues en met verschillende Weber Crafted-accessoires kun je de mogelijkheden van je SmokeFire Stealth naar wens uitbreiden.’

Luisterend naar de wens van consumenten en met oog voor de tijdgeest gaf Weber de SmokeFire Stealth niet alleen ultiem gebruikersgemak, maar ook een flink temperatuurbereik, die het mogelijk maakt om te grillen, schroeien, braden, stomen, roerbakken en meer. Het Weber Design Team: ‘Zet de barbecue op 95 graden Celsius voor een langzame garing en op 300 graden Celsius om een steak perfect dicht te schroeien. We weten dat onze consumenten graag meer willen met hun barbecue, dus was zo’n groot temperatuurbereik essentieel.’

Pizza’s met de kwaliteit van houtovengestookte pizza’s, pannenkoeken, toeten en een ruime variatie aan vis- en groenterecepten: het kan allemaal heel easy gemaakt worden op de SmokeFire Stealth. De pellets geven alle gerechten die typische rokerige barbecue-flavour, een smaak die je nog eens kunt versterken met Webers signature Flavorizer Bars. Zie: een volledige buitenkeuken – mét een ingebouwde lamp voor barbecueliefhebbers met late-avondtrek, feesten tot in de kleine uurtjes en slow-roast-plannen die een vroege start vereisen.

Met zo’n knap uiterlijk en zo veel mogelijkheden wordt de SmokeFire Stealth beslist een eyecatcher in de nieuwe tuininrichting. En jij bent als king of the roast straks de ster van de avond. Met het design van de SmokeFire Stealth zit je deze zomer goed.

Ter ere van de lancering van de nieuwe Weber SmokeFire Houtgestookte Pelletbarbecue Stealth-editie 2022 zullen er de aankomende maanden meerdere winacties gedeeld worden op het Instagram-kanaal van Weber.