Zomerschilderdagen 2022 Kempen : schilderen in openlucht op mooie plekjes in onze regio | Nieuws dat je raakt. 24/24u – Nnieuws.be

2022-07-22 19:38:03 By : Mr. Choi John

Elke dinsdag van juli en augustus krijgen kunstenaars de kans om op een mooie locatie aan het werk te gaan. Tekenen, aquarelleren of schilderen met olieverf, het kan allemaal.

Ieder brengt zijn eigen materiaal mee en uit zijn creativiteit op zijn eigen manier. Er worden geen lessen gegeven, waardoor een heel ontspannen sfeer ontstaat die de interactie tussen de kunstenaars bevordert.

Als je inschrijft, kan je heel de zomer komen wanneer je tijd en zin hebt. Elk jaar schrijven er ruim 100 kunstenaars in en op zonnige dagen zijn er vaak meer dan 50 zomerschilders tegelijk aan het werk. Kijken kan ook.

Tijdens de zomerschilderdagen zijn ook bezoekers van harte welkom. Je ontdekt schitterende locaties in de regio, geniet van de mooie kunstwerken en veel kunstenaars geven ook graag een woordje uitleg over hun werk.

Programma 2022: elke dinsdag van 10 tot 17 uur

- 05/07/2022 Visvijver 't Bieswater Putte - 12/07/2022 Lakenhal Herentals - 19/07/2022 Engels Huis en Spinhoeve Bouwel - 26/07/2022 Sluizen en Buulmolen Olen - 02/8/2022 Schranshoeve Lille - 09/08/2022 Kasteeldomein Zellaer Bonheiden - 16/08/2022 Boerderij Averegten Hallaar - 23/08/2022 De Prairie Hulshout - 30/08/2022 Hof van Rameyen Berlaar.

Info en inschrijven: Toerisme Heist-op-den-Berg, Postweg 6, 2220 Heist-op-den-Berg tel. 015 46 15 82, toerisme@heist-op-den-berg.be De digitale brochure kan je downloaden via www.kempenskarakter.be/zomerschilderdagen-2022

De sprintersploegen hebben achter het net gevist in Cahors. In een chaotische finale kon Christophe Laporte, gegangmaakt door groene trui Wout van Aert, alle snelle mannen het nakijken geven op een licht hellende finish.  De 5e ritwinst voor Jumbo-Visma.

Jasper Philipsen eindigde als tweede. (VRTNWS)

Omdat de Retiese Sint-Martinuskerk volgende dinsdag zeker te klein gaat zijn om de vele familieleden, de massa vrienden en fans van Juul Kabas te ontvangen, plaatst het gemeentebestuur tijdens de uitvaart van de Retiese volkszanger een groot tv-scherm op de Markt. 

In Antwerpen worden dit weekend heel wat toeschouwers verwacht voor de Tall Ships Races.

Van 22 juli tot 25 juli houden de grootste zeilschepen ter wereld halt in de stad. De organisatie verwacht een half miljoen kijklustigen, en bovendien vindt ook het Bollekesfeest plaats.

Daarom roept de politie op om slim naar Antwerpen te komen: met het openbaar vervoer of met de fiets. (VRTNWS)

Zonder mirakels of onheil wint Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) de Tour de France van 2022.

In de laatste bergrit naar Hautacam zette hij de puntjes op de i door uitdager en titelverdediger Tadej Pogacar in een duel man tegen man te lossen.

Een opnieuw impressionante Wout van Aert leek even te flirten met ritwinst én de bollen, maar die gaan uiteindelijk ook naar zijn ploegmaat Vingegaard.

Brandweerzone Rand in Brecht rijdt met een unieke, gele ladderwagen op het defilé voor de nationale feestdag in Brussel. De brandweer koos voor een opvallende ladderkleur om de verkeersveiligheid te verhogen.

Een Belgische primeur op het defilé in Brussel: de unieke ladderwagen van brandweerpost Brecht, die deeluitmaakt van Brandweerzone Rand. Hun ladder heeft als enige in het land een andere kleur dan grijs.

De Vlaamse regering wil de centra van Sport Vlaanderen groener en duurzamer maken.

Het sportcentrum in Herentals (ex-Bloso) krijgt €617.000 om de gevels en daken van het sportverblijf te isoleren. Het gebouw beschikt over 58 kamers (160 bedden), een ontspanningszaal, refter en keuken en 6 klaslokalen.

In totaal investeert Vlaanderen ruim €7 miljoen aan duurzame renovatieprojecten bij Sport Vlaanderen en bespaart hiermee jaarlijks zo'n 32.000 ton CO² uitstoot.  Foto Sport Vlaanderen.

SKS Herentals organiseert normaliter vandaag op de nationale feestdag in het E. Pluys-stadion haar jaarlijkse Schaal Cloots - Daneels.  Door wateroverlast vanmorgen, zijn de wedstrijden van vandaag verschoven naar zaterdag 23 juli

K. Noordstar V.V. K.V.V. OG Vorselaar K.F.C. Linda Olen

KSKS Herentals K. Zandhoven S.K. Olen United

Op de Lierseweg in Herentals in de buurt van de nieuwe brug over het Albertkanaal aan Rietbroek heeft woensdagavond rond 21.20u een auto vuur gevat.

De oorzaak zou een technisch defect zijn.  Brandweer Kempen post Herentals was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het voertuig helemaal uitbrandde. Er vielen geen gewonden. (pol) Foto NNieuws.

Opnieuw fijne openthuisdagen in 't Dierenthuisje in Geel Ten Aard na twee covid-jaren : zondag 31/7 en zondag 7 augustus.

De inkom is gratis, maar wil je mee genieten van de veggie of vegan BBQ schrijf je dan zeker vooraf in via aline@hetdierenthuisje.be (€25 pp.)  Een boeiend programma met heel wat animatie en verrassingen.  Kijk op https://www.hetdierenthuisje.be/

Zend nieuws in via Whatsapp