Zilvermeer rust zwemvijver uit met nieuwe redderstoren | Nieuws dat je raakt. 24/24u – Nnieuws.be

2022-07-01 19:34:24 By : Mr. Jack Yang

Vanmiddag is  de nieuwe redderstoren op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer officieel ingehuldigd. 'Waterpret en zwemplezier verzekerd tijdens de komende warme zomermaanden', klinkt het.  'Vanuit de redderstoren met een volledig nieuwe uitstraling in de look en feel van het domein, waken de redders over de zwemvijver.'

"De nieuwe toren is met het oog op de veiligheid en zichtbaarheid van de zwemmer naar achteren geplaatst. De redders krijgen hierdoor een breder overzicht over het zwemgedeelte. Bovendien is de redderstoren uitgerust met ledschermen voor een duidelijke en actieve communicatie naar de bezoekers. Mededelingen rond onder andere de watertemperatuur, weersvoorspellingen, toeristische info en andere nuttige informatie.

Bij noodsituaties zoals dreigend stormgevaar of verloren gelopen kinderen worden de schermen gebruikt als communicatiemiddel.

We duiken het recreatieseizoen in met nieuwe investeringen in Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer. Zo investeerden we ook in een vernieuwde campingreceptie en extra sanitaire units op de camping."

Hij droomde van Parijs-Roubaix, maar geel in de Tour overtreft misschien zelfs zijn stoutste verwachtingen.

Yves Lampaert heeft iedereen verrast door de openingstijdrit te winnen. Een sprookje in Denemarken. De Belg dook ruim vier seconden onder de tijd van Wout van Aert, die tweede werd en zich net als de andere topfavorieten wat verkeek op de weersomstandigheden.

Tadej Pogacar was de beste klassementsman. (VRTNWS)

Digitale betalingen zijn erg populair in België. Steeds meer mensen laten muntstukken en bankbiljetten links liggen en grijpen naar hun betaalkaart of smartphone.

Dat blijkt uit de laatste Digital Payment Barometer, een studie uitgevoerd door de Vrije Universiteit Brussel in opdracht van de partners Febelfin, Bancontact Payconiq Company, Mastercard, Visa en Worldline. Vanaf 1 juli kunnen de Belgen hun digitale betaalmiddelen ook ten volle benutten, want ze zullen overal in België worden aanvaard.

Wie in aanmerking komt voor een coronavaccinatie, kan hiervoor één keer per maand terecht in Herentals. Het vaccinatiecentrum bevindt zich naast het AZ ziekenhuis.

Deze zomer is er een prikdag op vrijdag 15 juli en eentje op vrijdag 26 augustus.

Wie komt er in aanmerking voor een prik?

Yannick Michiels uit Mol heeft als eerste Belg ooit een medaille behaald op het wereldkampioenschap Oriëntatieloop in het onderdeel sprint.

Hierbij moet je met behulp van een stadsplan zo snel mogelijk je weg vinden naar de finish. Yannick Michiels werd derde.

"Deze medaille is historisch. Het is een enorme beloning na jaren van trainen", vertelt hij op Radio 2 in Antwerpen. (VRTNWS)

Vanaf vandaag is het tijdelijk niet mogelijk om Vlaamse premies aan te vragen voor renovatie en energiebesparende maatregelen. Het digitale loket daarvoor gaat een paar maanden dicht.

Anderzijds is 1 juli de startdag voor mensen met zonnepanelen die hun eigen stroom willen delen, of die denken recht te hebben op een vergoeding voor dubbel betaalde netkosten.

Het was al langer aangekondigd en nu is het zover: verschillende Vlaamse premies worden samengevoegd tot één verbouwpremie, die je vanaf 1 oktober zal kunnen aanvragen.

De Geelse Innovatiecampus zet een belangrijke stap in haar verdere ontwikkeling. De partners zijn op zoek naar een innovatiemanager die zich zal inzetten om nieuwe bedrijven aan te trekken en bruggen te slaan met de kennis- en onderwijsinstellingen in de regio.

Op termijn zouden 2000 mensen een job moeten vinden op de campus.

Onderzoek wijst uit dat mensen actiever zijn als er zich dichter bij hun woonplaats sportinfrastructuur bevindt.

Daarom kocht team Sport en Jeugd Heist-op-den-Berg via de groepsaankoop van Sport Vlaanderen een mobiele IPitup-beweegbank. Dat is een meerpersoonszitbank met allerlei beweegfuncties.

De bank staat op dit moment opgesteld aan sporthal De Lichten in Booischot en kan door iedereen vrij gebruikt worden. Ze is voorzien van infopanelen met laagdrempelige oefeningen.

Groep Infrabo, advies- en studiebureau uit Westerlo, bestaat volgend jaar 40 jaar. Een uitgelezen moment om een volledig nieuwe huisstijl te lanceren die aansluit bij de hedendaagse activiteiten van het bedrijf.

Logo in een nieuw jasje

Vanaf vrijdag 1 juli 2022 komen er nieuwe verkeersregels voor elektrische steps. Die mogen voortaan niet meer op het voetpad rijden.

De Vlaamse verkeersbelasting wordt bijna 10 procent duurder en de soepelere procedure om tijdelijke werkloosheid aan te vragen loopt na meer dan twee jaar ten einde. Ze werd ingevoerd aan het begin van de coronacrisis. (VRTNWS)

De Tour de France staat voor de deur maar de topwielrenner heeft naast zijn deelname aan de Tour ook nog ander nieuws aan te kondigen.

Wout van Aert & echtgenote Sarah De Bie investeren de komende jaren in een participatie met Heylen Vastgoed uit Herentals.  Heylen Vastgoed werd in 2005 opgericht door Johan Heylen als éénmanszaak. In 2014 vervoegde Cedric Vanhencxthoven Heylen Vastgoed om het samen verder uit te bouwen.

Zend nieuws in via Whatsapp