Zelf kefir maken doe je zo - Vrije tijd - Plusmagazine

2021-11-05 07:21:39 By : Mr. Jun Yan

Zelf kefir maken is doodeenvoudig. Al wat je nodig hebt, is een minimum aan materiaal en kefirkorrels om aan je melk van fruitwater toe te voegen!

In het meinummer van Plus Magazine vertellen we je alles over de voordelen van melkkefir. Hier leggen we uit hoe je zelf kefir kan maken.

Ingrediënten en materiaal:

Let op: het doel is om een ​​omgeving te creëren die ontworpen is voor de ontwikkeling van micro-organismen, moet schone, zorgvuldige schone apparatuur worden gebruikt. Dit om elk risico op besmetting door andere bacteriën van gisten dan die in de kefirkorrels te voorkomen.

De term "fruitkefir" kan misleidend zijn: het gaat strikt genomen niet om het fermenteren van vruchtensap, maar eerder om gezoet water met fruitsmaak. Technisch gezien is het eerder een gefermenteerde limonade, met een zekere zuurtegraad en een lichte beregening die erg aangenaam is in de zomer. De kefirkorrels die hier worden gebruikt, zijn niet hetzelfde als voor melkkefir. Fruitkefir bevat net als melkkefir veel probiotica en een laag alcoholgehalte (-1%).

Ingrediënten en materiaal:

Waarschuwing: Het is belangrijk om te werken, dat is belangrijk om te voorkomen met andere gevolgen voor de omstandigheden en voedingsbodem.

Deze maand in Plus Magazine

Zo vind je een goede huurder

Plusmagazine Inhoud biedt bedrijven, organisaties en uitvoering Partner de toegang tot het netwerk van Plusmagazine. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Deze maand in Plus Magazine

Zo vind je een goede huurder

Abonneer u op de gratis nieuwsbrieven van Plusmagazine.be

© 2021 Roularta Media Group Alle rechten voorbehouden.