TechDAS Air Force Zero ultrazware en ultradure draaitafel deel 2

2021-11-05 07:28:32 By : Mr. Juncheng Zhu

Aan het begin van deze maand schreven wij dat het Japanse draaitafelmerk TechDAS een non-plus-ultra draaitafel heeft aangekondigd genaamd Air Force Zero. De draaitafel een wereldtournee maken ter demonstratie aan het publiek. Er zijn inmiddels foto's en gegevens over de nieuwetafel gekomen, reden waarom wij opnieuw aandacht aan dit prestigeproject zijn gekomen.

De Air Force Zero van het in Japan. TechDAS blinkt uit de hoeveelheid superlatieven Het apparaat is groot, zwaar en duur. Wij schreven vooraf over de Air Force Zero van TechDAS maar op dat moment was de beschikbare gegevens nog wat spaarzaam. De Air Force Zero is aan zijn tournee begonnen en er zijn nu meer gegevens en foto's beschikbaar.

De hoofdeenheid van de Air Force Zero bestaat uit een onderstel van 100 kilogram roestvrij staal en een onderplaat van 35 kilogram. Het draaiplateau bestaat uit vijf schotels met een gewicht van in totaal 118 kilogram.

De specificaties van de schotels zijn als volgt:

Het draaiplateau wordt met een gepolijste en niet-flexibele polyurethaanvezelriem. De aandrijfmotor zelf is een driefasen 12-polige AC synchroonmotor vervaardigd door Papst, Duitsland (1000/5001). De eerste fase, tijdens het opstarten en de rotatieaanpassing, zorgt voor een hoge draaimomentrotatie. Daarna is er een stabiele rotatie, niet-servo, laag koppel en ultralage vibratie. De gebruiker kan kiezen tussen 33 1/3 van 45 rondjes per minuut. De eerste wow & flutter is minder dan 0,03%.

Het chassis staat op een luchtveringsysteem. De luchtdruk wordt geleverd door een elektrische luchtpomp.

Titanium-toonarmbases kunnen worden ontvangen (Tungsten-toonarmbase verkrijgbaar als optie), een TechDAS-stabilisator en een plateau geleverd.

Voedingseenheid, ( hoofdeenheid inclusief motor: 90B) x 677 (D) x 335 (H) mm

Afstanden tussen het middelpunt van de voeten van het basisframe:

Totaal gewicht van de hoofdeenheid inclusief motor: 350 kg (stroomtoevoer / luchtpompeenheden zijn niet inbegrepen)

TechDAS Air Force Zero Rack-Systeem (optioneel): s et van twee racks met draaitafelplateau en planken: Rack 1/2: 905 (B) x 675 (D) x 790 (H) mm Rack 2/2: 790 (B) x 610 (D) x 790 (H) mm