Snel en nauwkeurig sleuffrezen - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de metaalbranche

2021-11-16 13:28:51 By : Mr. Gordon Zhang

Home Nieuws Overzicht Snel en nauwkeurig sleuffrezen

Verschillende sleufbreedtes, gehannes met onhandige schroeven en inzetstukken op een sleuffrees, een stuk bandstaal moeten gebruiken om losse spanen diep in het werkstuk los te wrikken. Dit zijn enkele van de problemen waarmee machinisten worden geconfronteerd bij het frezen van smalle sleuven en groeven. De nieuwe Kennametal Narrow Slotting (KNS) frezen bieden uitkomst.

Autofabrikanten kunnen de nieuwe snijder gebruiken om gegoten uitlaatspruitstukken en stuurcomponenten te scheiden. Leveranciers kunnen de deelvlakken van lagerkappen en kragen frezen. Energieproducenten en elektronicabedrijven hebben nu een productievere manier om spiebanen te bewerken, koelvinnen, klem- en O-ringgroeven toe te voegen. Dit zijn allemaal smalle sleuf-, groef- of scheidingsbewerkingen.

Scott Etling, Kennametal's Director of Global Product Management voor indexeerbaar wisselplaatfrezen, zei: "Klanten kunnen een reeks KNS-schijffrezen monteren op een afstandsdoorn genaamd Gang Milling om meerdere groeven tegelijk te bewerken of gecombineerd uit te voeren door middel van freesbewerkingen. Deze tool kan ook worden gebruikt om vijfassige machinale of 3D-geprinte onderdelen uit hun basismateriaal te verwijderen.”

Verbetering van de standtijd De KNS heeft een dubbel-V-ontwerp voor een veilige wisselplaatbevestiging. Een combinatie van radiale en axiale positionering verbetert niet alleen de standtijd, maar ook de nauwkeurigheid van de componenten. Het freesbereik biedt sleufbreedtes van 1,6 mm tot 6,4 mm. Wisselplaten zijn verkrijgbaar in enkel- of dubbelzijdige versies met een vlakke of volledig afgeronde snijkant. De freesdiameters variëren van 63 mm tot 250 mm, en afhankelijk van de freesversie is montage op een doorn of tapeindmontage (of beide) mogelijk. "Dit nieuwe ontwerp verlaagt ook de gereedschapskosten", zegt Etling. "Men kan beide uiteinden van een KNS-wisselplaat met twee snijkanten gebruiken in toepassingen met ondiepe sleuven en vervolgens overstappen op een wisselplaat met één snijkant wanneer men de extra diepte nodig heeft."

Er is ook het carbide. Tim Marshall, senior global productmanager voor wisselplaatfrezen: “Met het KNS-programma bieden we drie hardmetaalsoorten aan. KCU25 en KCPM40 zijn meerlaagse PVD-bekledingstypes die uitstekende randstabiliteit en slijtage-eigenschappen bieden in staal, roestvast staal en legeringen voor hoge temperaturen, zelfs bij verhoogde voedingssnelheden en snijsnelheden. Terwijl KCPK30 een CVD-gecoate hardmetaalsoort is die geschikt is voor voorbewerken en algemene bewerking van staal en gietijzer.” Goed hardmetaal is belangrijk, maar dat geldt ook voor de wisselplaatgeometrie. Dankzij een positieve geometrie en speciale snijkantvoorbereiding zijn de KNS-wisselplaten zelfstabiliserend zonder in te boeten aan de snijkantsterkte die vereist is bij de meeste groefsteektoepassingen. Bovendien bevordert de SGP-geometrie een uitstekende spaanafvoer, waardoor zelfs de zwaarste materialen worden omgezet in schone, gemakkelijk af te voeren spaanvormen. Dit betekent dat de shims en zelfgemaakte spaanhaken weer in de gereedschapskist kunnen worden geplaatst.

Het KNS-sleuffreesprogramma biedt een kosteneffectieve en productieve oplossing voor een breed scala aan toepassingen.

Easy-X montage Ook de KNS is eenvoudig in gebruik. Het symmetrische ontwerp van de Easy-X-sleutel betekent dat u niet meer in de spaanbak hoeft te graven voor verloren schroeven en inzetstukken, geen wiggen of klemmen meer om kwijt te raken - steek de sleutel gewoon in de uitsparing, draai eraan en het inzetstuk is gemakkelijk te vervangen, zelfs in kleine ruimtes. Elk freeslichaam en sleutel zijn ook duidelijk gemarkeerd, zodat er geen kans is dat het snijgereedschap wordt beschadigd door het gebruik van het verkeerde gereedschap. Last but not least het integrale ontwerp van de naaf. Dit elimineert de noodzaak voor spatiëring en smeltingen en draagt ​​bij aan de herhaalbaarheid en nauwkeurigheid van het systeem. En omdat de naaf dubbele spiebanen heeft, kunnen de frezen worden gebruikt in gecombineerde freesopstellingen, waarbij snijkrachten worden verdeeld en een soepele freesbewerking wordt gegenereerd.

Beagle Marconi voor innovatieve maakindustrie

'MKB loopt grote kansen mis met data'

Lasrobot geeft TMP meer continuïteit en groter bereik

ConDoor kan groei bijhouden dankzij dubbel langgoedmagazijn aalbers|farina

Mis het pad naar de toekomst niet

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Het optimaliseren van het bewerkingsproces is vaak eenvoudig

VMC laat koningin Máxima zien hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch assemblages

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

06-10 Trochoïdaal frezen is nu een standaardstrategie geworden als voorbewerkingen. In veel machinefabrieken waar…

06-10 Door te zorgen voor een veilige en trillingsvrije bewerking, vooral bij lange uitsteeklengtes,…

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen en de daarbij behorende…

25-08 Met 16 snijkanten en een slim wisselplaatontwerp presteert de M1600 in verschillende bewerkingsomstandigheden, waaronder...

09-06 "De meeste gereedschappen voor montagegaten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn complexe, op maat gemaakte ...

22-04 De frees is licht snijdend, dit voorkomt doorbuigen en zorgt voor een uitstekende oppervlakteafwerking.…

21-04 Het snel verwijderen van grote hoeveelheden materiaal blijft een uitdaging voor dit soort componenten.…

22-03 De vijf-cutters (S770HB/S771HB/S772HB/S773HB), laten tot 25% hogere voedingswaarden toe ten opzichte van vier snijkanten.…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo makkelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.