Samsung Galaxy S21 Review-update - Overig - Tweakers

2021-11-18 04:35:01 By : Mr. luca lu

Toen we de Samsung Galaxy S21 toestellen ontvingen, ontbrak de S21. Dat is natuurlijk vervelend, want het liefst zetten we alle toestellen van de serie naast elkaar, zodat iedereen meteen weet wat hij moet kiezen. Inmiddels hebben we ook de S21 ontvangen en door het testlab gehaald. Op deze pagina vind je een kort overzicht van de verschillen tussen het toestel en de andere S21 smartphones en de bijbehorende testresultaten. We hebben ook de originele Galaxy S21-review bijgewerkt, dus dat kun je ook bekijken.

Er zijn nog drie toestellen in het hoge S-segment: de Galaxy S21, S21 en S21 Ultra. Het onderscheid tussen deze toestellen is echter een stuk groter geworden. De S20 Ultra van vorig jaar verschilde naar onze mening te weinig van de S20 en S20 om de veel hogere prijs te rechtvaardigen. De S21 Ultra is echter een grote stap voorwaarts, vooral op cameragebied, met een nieuwe primaire sensor en niet één, maar twee telecamera's. Dit alleen al maakt het verschil met de S21 en S21 groter.

De S21 en S21 hebben echter niet alleen upgrades gekregen, maar hebben ook enkele downgrades gekregen ten opzichte van hun voorgangers, al is het een persoonlijke kwestie of je ze inderdaad downgrades vindt. Veel mensen vinden de plastic achterkant van de S21 bijvoorbeeld prima, omdat ze er meteen een hoes omheen doen. De S21 heeft echter een Gorilla Glass Victus-rug, wat de nieuwste en sterkste variant van Corning is. Een downgrade voor beide toestellen is dat je een microSD-kaart niet meer kunt bewaren.

Ook is de resolutie van het scherm verlaagd en hebben de goedkopere twee S21-toestellen voor het eerst sinds de Galaxy S5 een 1080p-scherm in plaats van 1440p. Ook hier, mede gezien de reacties op de Galaxy S20 FE: veel mensen vinden het niet de meest verschrikkelijke downgrade. Sterker nog, mensen kiezen ervoor om hun toestel op deze resolutie in te stellen om de batterijduur te verlengen of om een ​​hogere schermverversingssnelheid te kunnen kiezen.

Bij de S21 is dat in potentie het meest irritante. Dat toestel heeft immers een groter scherm van 6,7" en daardoor zijn de pixels verdeeld over een groter oppervlak. De pixeldichtheid is nog steeds 394 pixels per inch en dus wat aan de rand. Als je je best doet, zie je het verschil met zie de Galaxy S20. We merken vooral aan de randen van de app-iconen. We moeten dan naar de smartphone kijken op de minimale afstand waarop we nog kunnen scherpstellen. In de praktijk vinden we de lagere resolutie niet erg. Dus we denk niet dat dat een echt nadeel is.

Al met al lijkt dit een strategie die al een tijdje in de planningsfase zit, en op het eerste gezicht lijkt het best slim. De prijzen van de toestellen zijn allemaal gedaald, waardoor met name de S21 en S21 smartphones al behoorlijk aantrekkelijk geprijsd zijn. Hieronder een overzicht van de verschillen.

Een opvallend verschil tussen de S21 en S21 is de ultrawideband-chip. Met een uwb-chip kan een smartphone door middel van korte radiogolven tot op ongeveer een centimeter nauwkeurig registreren waar de telefoon zich in een kamer bevindt. De use-cases hiervoor zijn tot nu toe nog beperkt, maar de toekomst ziet er rooskleurig uit. Er zijn veel mogelijke toepassingen voor nauwkeurige positionering, waar zoiets als GPS niet toe in staat is.

Zo kunt u uw auto ontgrendelen, net zoals veel moderne autosleutels dat kunnen. Je kunt ook verlichting en audio in- en uitschakelen op basis van de kamer waarin je thuis bent en natuurlijk kun je dingen met een slimme tag gemakkelijker vinden. Je zou bijvoorbeeld ook je laptop kunnen laten ontgrendelen als je telefoon in de buurt is. Het is daarom best leuk om een ​​uwb-chip te hebben, vooral omdat er meer gebruiksscenario's worden ontwikkeld.

Dat zijn alle verschillen tussen de Galaxy S21 en S21. Het camerasysteem is ook hetzelfde tussen de twee smartphones. Voor onze uitgebreide camera vergelijking kun je hier terecht.

We zien weinig verrassingen bij de schermafmetingen van de Galaxy S21. Het scherm mag net wat helderder zijn dan dat van de S21. De minimale helderheid is ongeveer hetzelfde bij de S21 en de S20, en dat geldt ook voor de kleurgetrouwheid van het scherm. Over het algemeen uitstekende prestaties en daarmee een heel mooi scherm.

Er is zelfs beter nieuws voor de batterijduur in vergelijking met zijn kleine broertje, de S21. In onze batterijtests gaat de S21 met zijn 4800mAh beduidend langer mee. Het scherm is natuurlijk ook wat groter, maar desondanks heeft de S21 een duidelijk voordeel.

Zoals gebruikelijk lijkt de S21 erg op de S21, maar de verschillen zijn dit jaar iets groter. Zo krijg je bij de S21 een uwb-chip, al zouden maar weinig mensen die op dit moment missen. Een belangrijker onderscheid is plastic of Gorilla Glass Victus op de achterkant. We zagen in de S21 review dat het plastic vrij snel krast. Glas heeft als nadeel dat het bij breuk in kleine stukjes breekt. Persoonlijke voorkeur speelt hierbij een grote rol.

Andere voor de hand liggende verschillen tussen de S21 en S21 zijn natuurlijk de prijs en de grootte van het scherm. Of je nu de voorkeur geeft aan een groter scherm of een compactere telefoon is ook persoonlijk. Over de prijs kunnen we iets zeggen. Het prijsverschil is zo'n 150 euro bij dezelfde geheugenconfiguratie, al zien we de S21 af en toe ook goedkoper. Het is geen klein verschil, dus we kunnen ons voorstellen dat een S21 aantrekkelijk is. Houd er rekening mee dat de batterijduur van de S21 beter is. Dat merk je misschien niet meteen, want met de S21 kom je waarschijnlijk de dag wel door. Als de batterij echter na verloop van tijd verslechtert, kan dit een grotere factor zijn, afhankelijk van uw gebruikspatroon.

Al met al zijn de toestellen mooi in balans, maar we zouden de Galaxy S21 toch net iets eerder aanraden, vanwege de betere batterijduur en de achterkant die niet snel krast. De ervaring leert ook dat de prijsverschillen tussen de reguliere en de versie kleiner worden naarmate de smartphones langer uit zijn. Hoe dan ook, de Galaxy S21 verdient een Excellent onderscheiding, grotendeels om dezelfde redenen als de S21.

Dit is slechts een update. De volledige review van de Samsung Galaxy S21 serie lees je hier.

De Galaxy S21 is een succesvolle allround smartphone, die iets in prijs is verlaagd ten opzichte van zijn voorganger. Om die lagere prijs mogelijk te maken heeft Samsung enkele concessies gedaan, zoals een scherm met een lagere resolutie, opslag die niet meer uitbreidbaar is en het niet meeleveren van een oplader en oordopjes. Daar zal niet iedereen blij mee zijn. Toch is de smartphone als totaalpakket succesvol. Hoewel de S21 niet noemenswaardig is veranderd ten opzichte van de S20, is het totaalpakket aantrekkelijk en is het een erg fijn en soepel toestel in gebruik.

[Opmerking aangepast door AlxRoelofs op 6 maart 2021 08:15]

[Opmerking bewerkt door OruBLMsFrl op 7 maart 2021 01:38]

[Opmerking aangepast door Xfade op 7 maart 2021 02:56]

[Opmerking aangepast door Hubcap op 6 maart 2021 10:01]

[Opmerking aangepast door GekkePrutser op 6 maart 2021 21:05]

[Opmerking bewerkt door CyberJohn op 6 maart 2021 21:25]

[Opmerking aangepast door vali op 8 maart 2021 11:27]

[Opmerking bewerkt door L364CY op 7 maart 2021 11:53]

[Opmerking aangepast door Rough ER op 6 maart 2021 06:56]

[Opmerking aangepast door winwiz op 6 maart 2021 07:27]

[Opmerking bewerkt door Rough ER op 6 maart 2021 07:37]

[Opmerking aangepast door Arjant2 op 6 maart 2021 10:12]

Op dit item kan niet worden gereageerd.

Nintendo Switch (OLED-model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" wifi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gasmetaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services BV Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 • Hosting door True