Roestvrijstaalproducent Outokumpu stoot eenheid af voor ongeveer $229 miljoen

2022-07-15 19:28:00 By : Mr. Martin Lin

Outokumpu zei dat het zich zal concentreren op zijn kernactiviteit van platte roestvrijstalen producten en verwacht de desinvestering tegen het einde van dit jaar te kunnen afronden.

De eenheid Lange Producten van het bedrijf, die artikelen zoals walsdraad en betonstaal maakt, was in 2021 goed voor ongeveer 8% van de verkoop van de Outokumpu-groep.

Op basis van voorlopige beoordelingen zal Outokumpu in zijn tussentijds verslag van januari-september 2022 een waardevermindering van 50 miljoen euro (50,16 miljoen dollar) in verband met de afstoting hebben.

Het bedrijf zei geen materiële winst of verlies op de deal te verwachten, naast de bijzondere waardevermindering die in zijn derde-kwartaalresultaten zal worden opgenomen.

De deal omvat de smelt-, staaf- en stafactiviteiten van Long Products in Sheffield, Engeland, staafactiviteiten in Richburg, Verenigde Staten en een walserij voor walsdraad in Fagersta, Zweden.

Outokumpu zei dat ongeveer 650 werknemers in Sheffield, Richburg en Fagersta naar Marcegaglia Steel zullen overgaan. Het bedrijf zal zijn Long Products activiteiten in Degerfors en Storfors, Zweden, behouden.

Vorige maand zei de fabrikant van roestvrij staal dat hij zijn winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) tegen eind 2025 met 200 miljoen euro wilde verhogen.