Renault Initiale Paris is klaar voor Parijs - AutoWeek

2021-11-05 07:29:54 By : Mr. March Wang

Abonneer nú met korting

Kies nu voor een abonnement met korting

Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.

Dat heeft CFO Dominique Thormann op een congres van Automotive News bevestigd. Initiale Paris moet een sublabel binnen Renault worden dat klanten willen rijden, maar niet het geld hebben voor een BMW, Audi of Mercedes.

Het eerste model wordt waarschijnlijk een productieversie van de Initiale Paris cross-over, die in het najaar van 2013 op de IAA in Frankfurt debuteerde. Er zijn echter ook berichten dat Renault op de Autosalon van Parijs een Clio Initiale Paris als eerste model van het label gaat.

vist Initiale Paris in dezelfde vijver als Citroëns DS-label en het Vignale-label van Ford. Het lijkt erop dat Renault met de productieauto op de Autosalon van Parijs de route van Ford Vignale volgt: de Initiale Paris is een chique versie van de opvolger van de Espace, niet een op zichzelf staand model.

Citroën brengt de DS-modellen effectief als unieke auto's in het gamma en dus niet als verfraaide niet-premium modellen. Deze aanpak bleek succesvol, want Citroën heeft op deze manier meer DS-modellen verkocht dan vooraf werd gedacht.

Het idee van een Initiale Paris-label is eigenlijk niet nieuw. Al in 1995 had Renault een Initiale Paris Concept, maar dat bleek uiteindelijk een voorbode van de Laguna II.

Laat op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens van e-mail ons.

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten. Reageren is niet meer mogelijk.

Renault laat zich van zijn creatieve kant zien met de Arkana, die de coupé-SUV bereikbaar moet...

Na een hiaat van ongeveer zeven jaar keert Toyota met de Yaris Cross terug in het segment van...

© 2021 DPG Media BV - alle rechten voorbehouden