CITAAT. Wat kost een inbouwhaard? - De krant

2021-11-16 13:12:09 By : Ms. Xiao Qiao XU

Naast extra warmte brengt een open haard ook veel gezelligheid in huis. Je kunt kiezen voor een inbouwhaard om het geheel wat strakker te maken. Wat zijn de belangrijkste kostendrijvers?

Allereerst speelt de grootte van het apparaat een rol. Een draaideurhaard van een halve meter breed kost zo'n 1.550 euro exclusief btw. Als je naar de meter gaat, kun je rekenen op zo'n 2.200 euro. Bij een liftdeurhaard gaat de deur verticaal open door een nis in de muur. Reken hier op 1.500 tot 2.500 euro extra.

Een speciale editie? Een driezijdige haard, met drie glazen zijkanten, kost zo'n 2.300 euro. Een tunnelhaard, met alleen glas aan de voor- en achterkant, loopt op tot 2.700 euro. En dan heb je nog de verbrandingsmethode. Voor een gashaard kunt u rekenen op een meerprijs van circa 1.000 tot 1.500 euro ten opzichte van hetzelfde model met houtverwarming, exclusief gasleidingen.

Denk aan de extra kosten voor installatie en afwerking. Gaat u een bestaande haard, in goede staat, uitrusten met een inbouwhaard? Dan ben je al klaar voor iets meer dan 3.000 euro. Bij een groter (ver)bouwproject kost een normaal afgewerkte haard, met RVS rookgasafvoer, zo'n 6.000 tot 6.500 euro. Vergeet tot slot niet uw btw toe te voegen, afhankelijk van uw eigen woonsituatie.

Deze richtprijzen zijn louter indicatief. Surf naar Livios.be voor meer informatie over kachels en haarden. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/vragenen Antwoord.

Wil je toegang tot alle artikelen van Het Nieuwsblad? Duik in onze plus artikelen en lees elke maand 3 gratis naar keuze.