MSP Roof and Wall blij met ombouw door Morris Solutions - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2021-11-16 13:16:31 By : Ms. Cherry Lv

Home Nieuws Overzicht MSP Roof and Wall blij met retrofits door Morris Solutions

Morris Solutions heeft twee kantpersen van 4 en 6 meter omgebouwd bij MSP Dak en Wand in Herenveen. Overigens wist Morris Giaccone dankzij zijn Italiaanse roots ook binnen een uur een software-update voor de ponsmachine te regelen.

MSP Dak en Wand produceert en monteert wand- en dakbekleding van eenvoudige tot complexe figuren om op een duurzame manier gebouwen te bouwen of te verfraaien. Het Friese bedrijf heeft diverse gave projecten op zijn naam staan, zoals ijsstadion Thialf in Heerenveen en het nieuwe Hartog en Bikker in Zoeterwoude. Dit laatste project is een mooi voorbeeld van wat MSP te bieden heeft: het bedrijf leverde en plaatste in een tijdsbestek van enkele maanden 18.000 vierkante meter dakpanelen, 8.000 vierkante meter gevelbekleding en 1500 vierkante meter zelfgemaakte lamellenconstructie.

MSP doet dergelijke projecten niet alleen. Het bedrijf is onderdeel van een houdstermaatschappij, waartoe ook Pro-Clad behoort, voor montagewerk, en Yaro Finishing and Set Profiles, voor productie. In totaal telt de groep zo'n 25 medewerkers. In de metal setting werken vier mensen, onder leiding van Yarick Lap. Tachtig procent van het werk dat Yaro doet, wordt gedaan voor MSP. “We zijn ook leverancier voor andere bedrijven”, zegt Yarick. “Die activiteiten willen we uitbreiden.”

Het machinepark van Yaro bestaat uit twee kantpersen en een vouwmachine, een schaar en een ponsmachine. Hierop worden allerlei afwerk- en zetprofielen geproduceerd. Bijvoorbeeld ook achter constructies. Deze worden op de staalconstructie gemonteerd en de dak- en wandbekleding wordt er vervolgens tegenaan geschroefd. Yaro verzorgt ook het voegwerk rondom ramen en deuren zodat de bekleding er netjes op aansluit, evenals de dakranden en goten.

“Het is belangrijk dat we goed werk doen. De graden en afmetingen moeten precies kloppen, zodat de monteurs op de bouwplaats alles probleemloos kunnen verwerken. Ook zijn we volledig uitgerust om snel en flexibel te werken, zodat de monteurs vlot hun werk kunnen doen. Er is vaak haast bij ons zetwerk, bijvoorbeeld om een ​​constructie waterdicht te maken voor de volgende dag of omdat het zetwerk met onvoorziene afmetingen gemonteerd moet worden. Die moet dan snel geplaatst worden om verder te kunnen met de montage.”

Ook de 6 meter lange Durma afkantpers is door Morris Solutions gereviseerd.

Voor al dit werk heeft Yaro twee kantpersen: een Safan van 4 meter (bouwjaar 2000) en een Durma van 6 meter (bouwjaar 2006). Op een gegeven moment waren er problemen met de 4 meter bank. "Het bleef maar crashen en de leverancier kon niet zeggen waar het probleem zat", zegt Yarick. “De leverancier had al een keer een reparatie gedaan, maar dat loste het probleem niet op.” MSP nam contact op met Morris Solutions, de retrofitspecialist in het nabijgelegen Joure. Hij heeft een uitgebreide retrofit gedaan, waarbij alle elektronica is vervangen, nieuwe veiligheidslasers zijn geïnstalleerd en een nieuw Esautomation-besturingssysteem op de kantpers is gezet.

De interface is ook vervangen door propriëtaire software. “Veel vooruitgang”, zegt Yarick. “We kunnen nu grafisch programmeren. Wij zijn zeer tevreden over deze verbouwing. Zo'n kantpers is eigenlijk een stalen kast met bladen die door de elektronica op en neer bewegen. Nu alle elektronica is vervangen is hij weer als nieuw. Dat geeft ons stabiliteit. En er is iemand die het kan repareren als er iets is.” Yaro programmeert bij de bank, maar Morris heeft hem al een programma gegeven voor offline programmeren op de computer. “Dat is mooi meegenomen voor de toekomst als we willen uitbreiden.”

Kort daarna zorgde ook de 6 meter lange kantpers voor wat problemen. Gezien de goede ervaringen is Morris Solutions ingeschakeld om dit volledig uit handen te nemen. “Beide banken hebben nu dezelfde bediening en we hebben één partij die ze kan onderhouden en repareren.”

Net na de ombouw van de twee kantpersen kwam Morris ook langs omdat de ponsmachine wat problemen vertoonde. Al snel werd geconcludeerd dat er een software-update nodig was, waarna Morris telefonisch contact opnam met fabrikant Euromac in Italië. “Binnen een uur hadden we de nieuwe software en konden we verder”, zegt Yarick.

'MKB loopt grote kansen mis met data'

Lasrobot geeft TMP meer continuïteit en groter bereik

ConDoor kan groei bijhouden dankzij dubbel langgoedmagazijn aalbers|farina

Mis het pad naar de toekomst niet

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Het optimaliseren van het bewerkingsproces is vaak eenvoudig

VMC laat koningin Máxima zien hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch assemblages

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

29-09 Variërende materiaaldiktes en spanningen in de plaat maken het bij plaatbewerking vaak moeilijk…

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van agrarische (vooral akkerbouw) en aanbouwdelen.…

20-04 Goudsmit Magnetics in Waalre ontwerpt en bouwt industriële magneetsystemen en hightech magneetcomponenten. Deze vinden…

02-12 Weko Group in Nederweert maakt onder andere apparatuur voor varkens- en kalverstallen. Dit bevat…

19-10 Van Oirschot RVS, opgericht in 1948, is specialist in RVS maatwerk. Sinds 1990…

28-10 Morris Giaccone, de man achter Morris Solutions, de retrofitspecialist voor afkantpersen uit Joure, verrast…

10-04 Bij Morris Solutions in Joure zijn op de laatste zondag van maart enkele tientallen…

02-04 In de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch staat een…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo makkelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.