McIntosh MC312 nieuwe potige stereo eindversterker

2021-11-05 07:29:06 By : Mr. Zhenchang Wu

Het Amerikaanse audiobedrijf McIntosh heeft een nieuwe tweekanaals eindmachtiging genaamd MC312. De nieuwe MC312 levert 300 Watt aan acht, vier of twee Ohm en dat is genoeg voor een grote woonkamer of een kleine zaal. De MC312 is de vervanger van de MC302 die ook 300 Watt per kanaal kan leveren. De MC312 heeft echter een grotere filtercapaciteit, een ruimere head room en nog wat andere oefening in vergelijking met zijn vorder MC302. Binnenkort zal hij op de markt komen in de VS. De nieuwe MC312 zal ook naar Nederland komen, maar we weten nog niet precies wanneer. 

Het in de VS stereo circa 65 jaar oude McIntosh is trots op de MC312, een nieuwe eindversterker aan te kondig. Net als de MC302 die hij overbrengt, is de MC312 een stereo eindversterker die 300 Watt per kanaal kan leveren. De volledige 300 Watt kan aan bijna alle luidsprekers worden geleverd, er zijn twee impedanties, vier of acht Ohm, dankzij de merkeigen unieke Autoformer-technologie.

De MC12 heeft meerdere gevolgd gekregen ten opzichte van de MC302. Het meest gangbare is dat de filtercapaciteit is verdubbeld. Dit zorgt voor een verhoging van de dynamische hoofdruimte met maar liefst 27 procent van 1,8 dB naar 2,3 dB. Deze specifieke dat de MC312 nog beter geschikt is om brede dynamische veranderingen in muziek te verwerken en goed weer te geven. Vervormingscijfers en de weergave van lage ontvangen berichten ook van de verhoogde filtercapaciteit.

Hoewel hij nog steeds erg op een "klassieke" lijkt, heeft de MC312 belangrijke wijzigingen in het ontwerp gekregen. Directe LED-achtergrondverlichting verlicht nu het voorpaneel voor een betere kleurnauwkeurigheid. De automatische uitvoeringen die zich voordoen in nieuwe behuizingen die door een enkele vorm worden gebruikt voor de weergave van de schakelschema's.

Andere updates zijn de toevoeging van de eerder toegepaste Monogram Heatsinks en een milieuvriendelijk energiebeheersysteem. Talrijke circuitcomponenten en interne bedrading zijn ook herzien en verbeterd. Gebalanceerde en ongebalanceerde uitgangen zijn toegevoegd om bi-amping of zelfs tri-amping mogelijk te maken. Ze kunnen ook worden gebruikt om verbinding te maken met een tweede systeem als bijvoorbeeld de voor versterkte verliezen heeft van om een ​​actieve subwoofer aan te sluiten.

De MC312 zit vol met andere exclusieve McIntosh-technologieën, waaronder Power Guard, Sentry Monitor, Power Control en de zelfontwikkelde Solid Cinch sprekersbindingsposten. De MCInto-behuizing heeft over het tijdloze voorpaneel van McInto dat bestaat uit uit, een verlichte logo, aluminium bedieningsknoppen en een paar snel reagerende blauwe Watt-meters, die desgewenst uitgeschakeld kunnen worden.

De Nederlandse importeur kon ons nog niet zeggen wanneer de MC312 naar Nederland zal komen, maar de datum is voor het einde van dit jaar. De adviesverkoopprijs is 9.499 euro.