Jadis Diapason Luxe geintegreerde buizenversterker

2021-11-05 07:18:45 By : Mr. Chris Lee

Het Franse audiobedrijf heeft een nieuwe opgestelde versterkte naam Diapason Luxe. Naar eigen zeggen is de in klasse AB werkend Diapason Luxe van de grond af ontworpen de meest uitgegeven bedrijf te opgestelde versterking van het Franse. De nieuwe Luxe-versie met premium accenten toe, zoals het niet-magnetische roestvrijstalen frame met 24-karaats gouden beplating op het voorpaneel. 

De Diapason Luxe van het in Frankrijk is voorzien van semi-automatische bias-ontwerp dat is voorzien voor de Diapason. De line-up omvat een Electro Harmonix ECC82 en twee Tung-Sol EC83's voor de voortrappen, plus vier Tung-Sol 6L6s (twee per kanaal) in een push-pull configuratie voor de eindtrappen. De 6L6s zijn gemonteerd op een trillingsdempende keramische steun.

Hoe ontstaan ​​in een vergelijking met de ontwerpen die hoger in het portfolio van Jadis, behouden de drie handvormige transformatoren, tot aan de basis, gemaakt in de Jadis-fabriek in Villedubert. Het resultaat is een vane versterker die 18 kilogram en 15 Watt per kanaal kan worden geleverd met een luidsprekerimpedantie 4 tot Oh 8m. Het overzicht frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 25 kHz bij -3 dB.

De Diapason Luxe heeft zes analoge RCA-ingangen op lijnniveau, waarvan er één optioneel kan worden omgezet in een digitale USB-ingang. De ingangsgevoeligheid is 100 mVolt.

Jadis is sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw, in eerste machten van buizen, zonder uitzondering van buizen. De behuizingen zijn van roestvrij staal en een 24-karaats vergulde frontplaat, een krachtige voeding en uitgangsen. Het resultaat is warmte en energie in het geluid. Recentere toevoegingen aan het portfolio zijn onder meer draaitafels, DA-converters, cd-spelers en cd-loopwerken.

We weten niet wanneer de levering begint. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.