Indutrade breidt uit met Tubeworkx en Corode - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de metaalbranche

2021-12-13 07:40:28 By : Ms. YOYO Miss

Home Nieuws Overzicht Indutrade breidt uit met Tubeworkx en Corode

Tubeworkx in Almelo, specialist in het omvormen van middelgrote tot grote series koperen, stalen en RVS buizen, heeft zich aangesloten bij de technische bedrijvengroep Indutrade Benelux. Indutrade-dochter Kin heeft ook Pompentechniek in Rijen Corode in Boxtel overgenomen.

Tubeworkx vervormt buizen op verschillende manieren (zagen, buigen, lassen en robotlassen, solderen) en met een hightech machinepark (bemand en onbemand). Deze activiteiten worden uitgevoerd voor de automobielindustrie, verwarmingsinstallaties, de medische sector en zonnetechnologie. Door continue innovatie in productietechnologie en logistiek slaagt Tubeworkx erin om samen met haar klanten oplossingen te ontwikkelen die de totale kosten in de keten verlagen. De producten vinden hun weg naar bekende namen als Atag, Bosch, DAF, Nefit, Nefit Industrial en Scania.

Tubeworkx blijft onder de vleugels van Indutrade Benelux voortbestaan ​​in de hoedanigheid die is opgebouwd door de directeuren Marc ter Horst en Dieks Prenger. Dat was voor het duo ook de doorslag om zich bij Indutrade aan te sluiten. “Indutrade onderscheidt zich ook door het ontbreken van een exitstrategie. Dit maakt een gezonde bedrijfsvoering op lange termijn haalbaar”, aldus het duo.

Rob Kouvelt, directeur Kin Pompentechniek, en Pete Odekerken, directeur en voormalig eigenaar van Corode, zijn verheugd over de gezamenlijke toekomst van hun bedrijven.

Centrifugaalpompen en filtersystemen Indutrade Benelux is de houdstermaatschappij waaronder de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse, beursgenoteerde Indutrade vallen. Indutrade richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verlenen serviceactiviteiten. De doelstelling van Indutrade is meegroeien met bedrijven waarin technische expertise, klantgerichtheid en een lokale infrastructuur centraal staan. Hieronder valt ook de overname van Corode door Indutrade-dochter Kin Pompentechniek. Corode is een wereldwijde leverancier van kunststof en RVS centrifugaalpompen en filtersystemen voor de chemische, galvanische en afvalwaterzuiveringsindustrie. Het bedrijf ontwerpt en produceert een breed scala aan pompen en filtersystemen voor het verpompen, recirculatie en sproeien en zuiveren/filtratie van afvalwaterstromen, corrosieve vloeistoffen, chemische en sterk corrosieve vloeistoffen en vloeistoffen in de galvanische/galvanische industrie.

Het leveringsprogramma van Kin Pompentechniek is divers. Van pompen voor de tuinbouw en industrie tot pompen voor gebruik in en om het huis. Het bedrijf is uitgegroeid tot een serieuze speler in dit marktsegment in de Benelux en verwacht door de samenwerking met Corode deze rol te kunnen uitbouwen. Corode profiteert op haar beurt van de sterke organisatie van Kin Pompentechniek.

Brancheorganisatie FPT-VIMAG en MetaalNieuws hebben elkaar nodig

TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 uitgesteld

Duitse bedrijven veranderen merkslogan voor #zusammengencorona

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Brancheorganisatie FPT-VIMAG en MetaalNieuws hebben elkaar nodig

TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 uitgesteld

'De druk op innovatie wordt alleen maar groter'

Pragmatische aanpak brengt leven in digitale fabriek

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

04-01 Tradinco Instruments is onderdeel geworden van de technische bedrijvengroep Indutrade Benelux. Tradinco richt zich…

12-01 Peco Select Fasteners in Berschenhoek is toegetreden tot Indutrade Benelux. De nieuwste aanwinst…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.