De Megawaterfoon is een kunstwerk en muziekinstrument ineen: het laat je weer voelen dat je na twee jaar corona elkaar nodig hebt - Friesch Dagblad

2022-05-27 19:52:52 By : Mr. David chen

Met Arcadia staat Fryslân honderd dagen bol van culturele voorstellingen, muziekoptredens en andere kunstuitingen. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vele makers en vrijwilligers. Jolle Roelofs (44) ontwierp speciaal voor Leeuwarden de ‘Megawaterfoon’, een kunstwerk en muziekinstrument in een.

Componist en kunstenaar Jolle Roelofs aan het werk met zijn 'Megawaterfoon'. Foto: Jolle Roelofs

Een roestvrijstalen bak met een doorsnede van 1,5 meter. Daarbovenop tien gelaste buizen van verschillende lengtes die de hoogte in reiken. En een geheel dat steunt op drie veren zoals je die ook wel onder een wipkip ziet. Komt het u al bekend voor?

Het Friesch Dagblad zoomt in en zoekt naar verhalen die betekenisvol zijn. Iedere dag streeft de redactie ernaar die zo goed en nauwkeurig mogelijk te brengen: eerlijk, evenwichtig, kritisch opbouwend. Dit zodat u betrouwbaar nieuws kunt lezen.

Leest u al de (digitale) krant? Dan heeft u waarschijnlijk recht op het lezen van PREMIUM. Registreer u dan eenmalig en log in om toegang te krijgen.

Heeft u al een account? Dan kunt u hieronder eenvoudig inloggen om dit PREMIUM-artikel te lezen.

Bent u ingelogd maar kunt u dit artikel nog steeds niet lezen? Koppel dan hier eenmalig uw account aan uw abonnementsgegevens.

Release: 57b32ab62f5ec6c594384213538039297fd4d220