De beste aanlegringen bij Staalkabelstunter.com - Alkmaarsdagblad.nl

2021-11-05 07:18:12 By : Ms. layla li

Een aanlegring van een ring die is bevestigd op de steiger van je thuishaven, hier kan je boot op een veilige en veilige manier bevestigen. Aanlegringen zijn in de gevallen gevallen gemaakt van RoestVastStaal (RVS) of gegalvaniseerd staal. Beide zijn roestvrij, dit betekent dat ze water- en weersbestendig zijn. Er zit echter wel verschil tussen beide, zowel qua prijs als qua kwaliteit. Wat precies de voor- en nadelen van beide zijn licht ik hieronder nader toe.

De RVS aanlegring De naam zegt het al, de RVS aanlegring is gemaakt van roestvaststaal. RVS is een legering van chroom en nikkel. RVS staat zoals eerder genoemd voor “roestvast staal”. In vergelijking met staal een subtielere en wat chiquere glans over zich. Ook is RVS over het algemeen genomen een stuk sterker dan gegalvaniseerd.

De gegalvaniseerde aanlegring Wederom geeft de naam het al weg, gegalvaniseerde aanlegringen zijn ringen die van gegalvaniseerde staal gemaakt zijn. Dat houdt in dat het staal is afgewerkt en een roestwerende laag. Gegalvaniseerd staal is over het algemeen genomen; minder sterk dan RVS en minder water- en weersbesteding. Gegalvaniseerd staal is daardoor vaak goedkoper dan RVS.

Welke maat? Een aanlegring kan dus zowel uit RVS als uit gegalvaniseerd staal zijn gemaakt, vervolgens zijn ze echter ook nog niet beschikbaar in een groot scala maten. Maar welke is nu de beste keuze qua materiaal, maat en prijs en waar kan je deze "perfecte" aanlegring krijgen? Daarover hieronder meer.

De “Perfecte” aanlegring Om de juiste keuze te kunnen maken moeten we dus een keuze maken uit elk soort materiaal we willen hebben maar ook in welke maat we deze aanlegring willen hebben. Voor de "perfecte" aanlegring, zijn we gegaan voor een RVS aanlegring, dit omdat een RVS sterker materiaal is, beter water- en weersbestending en omdat RVS wat prestatiere uitstraling heeft.

Zoals eerder genoemd staat RVS voor: roestvaststaal, niet te verwarren met roestvaststaal, zowel de gegalvaniseerde aanlegring als de RVS aanleg is verwijderd als u deze gebruikt, roestvrij houdt namelijk in dat er geen roest op zit, dit is bij beide items het geval op moment dat u besteld. Roestvaststaal (RVS) gaat vast dat het staal niet of nauwelijks roesten bij gebruik. Om deze redenen hebben wij gekozen voor een RVS aanlegring.

Waar te kopen? Wij hebben onze “perfecte” aanlegring gevonden bij Staalkabelstunter.com. Zij hebben een RVS aanlegring van 92 mm in hun brede assortiment. Of zoals zij hem noemen; RVS oogplaat 92mm. Deze aanlegring is gemaakt van A2/304 RVS. bestaat uit twee onderdelen; de ringschroef en de plaat.

De ringschroef; is een M12 RVS ringschroef, deze is gemaakt volgens DIN580.

de plaat; het plaatmateriaal van het rozet is van wel 8mm dik RVS.

Deze kan tot wel 3445kg hebben deze breekt, is te zien op hun website, aan stevigheid dus geen gebrek. De uitvoering wordt tevens geleverd met 4 RVS Super wordtKeilbouten, deze zijn ook vervaardigd uit RVS, AISI304. En last but not least; voor 15:00 besteld, is dezelfde dag nog verzonden (op werkdagen).

https://www.staalkabelstunter.com/nl/rvs-oogplaat-92mm-draaibare-ring.html

Heb je een leuke tip, foto of video die je met ons wilt delen?

Hoofdvestiging: van Benthuizenlaan 1 1701 BZ Heerhugowaard 072 8200 600 redactie@xyto.nl www.xyto.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg een samenvatting van alle gebeurtenissen uit jouw regio.

Auteursrecht (c) 2021 | Alkmaarsdagblad.nl - Alle rechten voorbehouden