Borstbeeld Herman Vanspringel aan gemeentehuis Grobbendonk : inhuldiging op 1/7 | Nieuws dat je raakt. 24/24u – Nnieuws.be

2022-07-29 22:36:01 By : Mr. Scott Su

Herman Vanspringel of 'Monsieur Bordeaux-Paris'  onthulde eerder dit jaar al z'n borstbeeld tijdens de ‘Herman Vanspringels Diamond’.Vanspringel won 5 touretappes en maar liefst 7 keer Bordeaux-Parijs, wat hem nog altijd recordhouder maakt.

'Zo’n wielerhelden mogen gerust in de bloemetjes gezet worden', zegt burgemeester Marianne Verhaert (GiB).

Het borstbeeld krijgt voortaan een vaste plek aan het gemeentehuis. De inhuldiging vindt plaats om 18.30u op vrijdag 1 juli vooraan het gemeentehuis.

Dus op kijkafstand van het borstbeeld van wielerkeizer Rik Van Looy aan het Astridplein.

Iedere sportliefhebber is van harte welkom. Foto rr.

Van de bloemenweide die er zou komen in Turnhout op de plaats waar het ontplofte appartementsgebouw stond, is maar weinig te merken.

Begin juni zaaiden buurtbewoners de plek in als gedenkplaats voor de slachtoffers. Ze hoopten op een mooie weide, maar nu is er vooral onkruid te zien. (VRTNWS)

In het tweede trimester van 2022 werden er bijna 70.000 hypothecaire kredietovereenkomsten afgesloten voor een totaalbedrag van meer dan 11,5 miljard EUR (exclusief herfinancieringen).

Wie nog mee wil doen aan de Dodentocht in Bornem, kan zich inschrijven.

De organisatie heeft alle inschrijvingen verwerkt en de dubbele reservaties eruit gehaald. Daardoor zijn er weer plaatsen vrijgekomen.

Op 12 augustus kunnen 13.000 sportievelingen de uitdaging aangaan en 100 km stappen of zelfs joggen. (VRTNWS)  Foto : deelnemer Philippe Ver Elst uit Morkhoven/Westerlo.

De 1e nacht van HFF met de DECA-party is vrij rustig verlopen. De 40.000 uitzinnige Wout-fans 

Politie Neteland had 71 agenten ingezet om alles veilig te houden.  '2 personen zijn kort bestuurlijk aangehouden omdat ze te veel hadden gedronken', weet een woordvoerder van politie Neteland.

'Zeven mensen kregen een GAS-boete voor wildplassen. Eén persoon had drugs op zak. Daarmee is alles gezegd. Voor zo'n groot evenement met afterparty is dat een zeer goed resultaat.' 

De groene trui van Wout van Aert heeft gisteren op een veiling in de uitverkochte VIP-tent tijdens het na-Tourcriterium in Herentals €12.500 opgebracht.

"Wout is peter van onze vzw geworden nadat hij hier zelf heeft gerevalideerd. Wat hij toen heeft gezien, heeft hem aangegrepen", legt directeur Thomas Caers van To Walk Agarin vzw uit.

In een open brief hebben tien acteurs van "F.C. De Kampioenen" gereageerd op de ophef die rond een aantal afleveringen van de populaire reeks ontstaan is.

"We hebben gedurende 30 jaar gestalte gegeven aan compleet fictieve personages in een sitcom. We entertainden een breed publiek dat dit genre apprecieert en het essentiële kenmerk van elke sitcom begrijpt: uitvergrote, archetypische personages", klinkt het. (VRTNWS)

De Vlaamse regering buigt zich over de toekomst van de Ring rond Brussel. De geplande herinrichting van de Ring rond Brussel is een zege voor de duizenden pendelaars die zich elke dag van en naar Brussel verplaatsen.

Daarnaast dragen de geplande ingrepen bij aan de leefbaarheid van de inwoners van de Vlaamse Rand. De herinrichting van de noordelijke Ring sluit mooi aan op eerdere investeringsprojecten van Vlaanderen.

De Grote Markt in Herentals is één grote groene mensenzee. Het loopt, zoals verwacht, storm op hele circuit voor Groene Held Wout. Volgens de eerste cijfers staan op de Markt nu al zo'n 10.000 fans op de renners te wachten. Er is maar plaats voor 10.000 mensen onder de Belforttoren.

Langs het parcours (1,8 km) dat Wout van Aert & C° 10-tallen keren gaan afleggen, worden ook nog eens 25.000 bezoekers verwacht.  Nooit gezien.

Op Herentals Fietst-Feest staat alles op scherp om er een nooit geziene wielerhoogdag mét huldiging van Groene Wout van Aert van te maken.

De HFF-organisatie verwacht zo'n 60.000 supporters uit het hele land en Nederland langs het circuit in het Herentalse centrum.

Donderdag kleurt Herentals helemaal groen.  

De tuin van keramiste Lies Bulteel in Noorderwijk Hoogton lonkt. Op 30 en 31 juli organiseert zij daar de zevende editie van haar kijk&koop moment. En dit keer gaat ze een trapje hoger.

Zend nieuws in via Whatsapp