Apple iPhone 13 Pro en 13 Pro Max aangekondigd - GSMNieuws.nl

2021-11-05 07:28:44 By : Ms. Jane Liu

Apple heeft onlangs vier nieuwe iPhone 13-modellen ondergaan, en onder hen twee zijn de sterren van de show: de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max, de meest kostbare van het stel.

De iPhone 13 is een 6,1-inch telefoon, de iPhone 13 Pro Max een werkelijk 6,7-inch telefoon is, en beide zijn iets dikker geworden in vergelijking met de vorige generatie. De reden daarvoor zijn grote batterijen, een van de meest gevraagde functies, en Apple levert. De camera's aan de achterkant zijn ook groter geworden en de telefoons worden nu geleverd met nieuwe professionele camerafuncties. Dat alles wordt puur dezelfde door Appel A15 Biologische processor op beide telefoons.

Dus wat is er zo speciaal aan deze nieuwe Pro iPhones? En hoe verschillen ze van de niet-Pro-modellen? Lees verder om erachter te komen!

De nieuwe Pro hebben toekomstige ontwerp als de modellen van vorig jaar: platte, platte schermen en grotendeels onveranderd uiterlijk, buiten een iets dikkere behuizing en als je beter bekeken, zou je ook merken dat Face ID kleiner is geworden, dus het is nu 20 % kleiner.

De rest, want de telefoons zijn gemaakt van gehard glas en hebben een roestvrij frame, dat wat extra gewicht vooruitgang in vergelijking met de van vervaardigde aluminium niet-Pro iPhones. Het paar is ook voorzien van IP68-waterbescherming voor extra veiligheid.

Apple heeft ook meer juichende kleuren gereserveerd voor de niet-Pro iPhones, deze twee Pro-modellen in meer ingetogen, "professionele" kleuren komen. Je vier kleuren om uit te kiezen, en de nieuwe kleur is Sierra Blue, een lichtere tint blauw die er echt cool uitziet. De andere drie zijn de bekende Graphite, Silver en Gold versies. Alle Pro-modellen worden geleverd met een matte glazen afwerking voor de achterkant.

De iPhone 13 Pro wordt geleverd met een 6,1-inch OLED-scherm, terwijl de iPhone 13 Pro Max een groter 6,7-inch OLED-scherm heeft.

Beide zien er uit en met een maximale helderheid van 1.000, een verhoging van 25%, zodat ze gemakkelijk kunnen worden weergegeven (een groot voordeel ten opzichte van goedkopere apparaten).

Maar wat hier uniek en nieuw is, is de 120Hz ProMotion-schermtechnologie. Dit is al een tijdje beschikbaar op Android-telefoons en komt nu eindelijk naar iPhones. Kortom, je krijgt een scherm dat 120 keer per seconde ververst in plaats van de traditie 60 keer (ook wel 60Hz genoemd). Dit resulteert in een boterzachte scrollervaring, maar houd er rekening mee dat het scherm automatisch overschakelt naar een lagere verversingssnelheid als je statische hebt inhoud, zodat de batterij niet leegloopt. Apple zegt dat het schermsnelheid aanpast om precies te komen met de snelheid van de gebruiker, en kan variëren van 10 Hz.

De ster van alle vier de iPhone 13-modellen is de Apple A15 Bionic-processor die erin zit. Deze nieuwste door Apple vervaardigde chip is verder verbeterd en vergroot's verwerking op de concurrentie als het om verwerkingssnelheden.

De A15 Bionic is gebouwd op 5nm-technologie en beschikt over meer dan 15 miljard transistors. Het wordt geleverd met een 6-core CPU en een 5-core GPU, dat is een extra GPU ten opzichte van de niet-Pro-modellen.

De iPhone 13 Pro en Pro Max komen met 128GB native opslag in de basisversie, maar je kunt ook kiezen voor een van de duurdere modellen: je hebt ook een 256GB-versie, een 512GB-versie en voor het eerst een 1TB model voor de meest oude gebruikers. Zoals altijd bij iPhones is er geen microSD-kaartsleuf voor geheugenuitbreiding.

De iPhone 13 Pro en de 13 Pro Max hebben drie camera's op hun achterkant, en alle drie zijn opnieuw ontworpen en geüpgraded. Je hebt de volgende cameralenzen aan boord:

Interessant is dat deze camera's eigenlijk beter zijn dan wat je krijgt op de niet-Pro-modellen. Die goedkopere iPhones krijgen langzamere diafragma's voor de brede en ultrabrede camera's, en ze missen een zoomcamera.

Wat de foto's betreft, legt de brede camera van de iPhone 13 Pro nu tot 2,2x meer licht 's nachts vast voor zowel foto's als video's, en de ultrabrede camera krijgt tot 92% meer licht! Je krijgt ookHDR4, de nieuwste versie van het algoritme van Apple die zorgt voor een nog beter dynamisch bereik aan huidtinten.

Een nieuwe functie waar fotoliefhebbers dol op zullen zijn, heet Fotografische stijlen. Dit zijn in directe fotofilters op kunt steriën: u kunt lokale zoeker in realtime uitvoeren en u de resultaten rechtstreeks in de zien. Je kunt een levendiger uiterlijk van een andere stijl kiezen, en je kunt de iPhone je persoonlijke voorkeur laten gebruiken. Deze functie komt ook naar iPhone 13 Pro en 13.

U kunt nu ook macrofoto's maken op een afstand van slechts 2 cm voor ongelooflijke close-ups. Dezelfde functie is ook van toepassing op video, waar u macrovideo kunt opnemen. Een exclusieve Pro-functie is de Night Mode Portraits, die u niet kunt opnemen op de niet-Pro iPhone.

Alle vier de modellen worden ook geleverd met een Cinematic Mode, die kan worden ontwikkeld als portretmodus, maar dan voor video's. De filmmodus is beschikbaar op alle vier de nieuwe iPhones en stelt je in staat de achtergrond selectief te zorgen voor alleen het onderwerp scherp in beeld blijft. Dit kan automatisch gebeuren met behulp van machine learning, je kunt het handmatig doen tijdens het opnemen, of je het doen als een bewerking van een bestaande clip die is opgenomen met een iPhone 13-telefoon. Dit, dames en heren, is een wereldprimeur.

Uniek aan de Pro iPhones is de ondersteuning voor de ProRes-codec die later dit jaar verschijnt. Dit lijkt een beetje op een RAW-modus voor video en geeft editors veel meer flexibiliteit bij kleurcorrectie in professionele apps zoals Final Cut Pro.

De LiDAR-sensor (gebruikt voor AR) blijft ook exclusief voor de Pro-modellen en zal niet beschikbaar zijn op de goedkopere, niet-Pro iPhones.

Zowel de iPhone 13 Pro als de Pro Max worden geleverd met dubbele luidsprekers (een luidspreker aan de onderkant en een andere luidspreker ingebed in het oorstuk). De kwaliteit is met dat eerdere iPhones, dat zeggen je wat meer bas en diepte krijgt dan je vorige smartphone.

De een ontbreekt nog, tot niemand ontbreekt. In de plaats daarvan kun je de Lightning-poort gebruiken voor bedrade apparaten, of gewoon gaan voor draadloze communicatie zoals de AirPods.

is een van de meest weergegeven om een ​​iPhone 13 Pro Max te kopen in plaats van de 13 Pro het batterijformaat. Dit jaar heeft Apple grotere batterijen aan alle iPhones, maar de Pro Max heeft de grootste batterijboost.

Hoewel Apple de batterijcapaciteit niet bekendmaakt, zegt het wel dat de iPhone 13 Pro een batterijlevensduur van 1,5 uur levert ten opzichte van de iPhone 12 Pro , en dat de iPhone 13 Pro Max 2,5 uur meegaat dan de iPhone 12 Pro Max . Dit maakt de iPhone 13 Pro Max de iPhone met de langste batterijduur ooit!

Bekijk eens naar de schatting van de berekening van de batterijduur tijdens het streamen van video:

iPhone 13 Pro Max — 25 uur iPhone 13 Pro — 20 uur iPhone 12 Pro Max — 12 uur iPhone 12 Pro — 11 uur

Aan de voorkant van het opladen worden deze premium iPhones geleverd zonder oplader in de doos, alleen met de kabel. Dus ja, je zou apart een oplaadsteen moeten kopen. 20 biedt de snelste die Apple verkoopt, gebruikt een USB-C-verbinding en kost $ 20.

Alle vier de nieuwe iPhones ondersteunen ook MagSafe draadloos opladen met snelheden tot 15 W compatibele opladers.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.

304 North Cardinal St. Dorchester Center, MA 02124