AirPods Max vs Sony WH-1000XM4: de beste draadloze van de markt!

2021-11-05 07:22:35 By : Ms. Dora Xu

Sony staat al jaren aan de top als het gaat om opbrengst. De nieuwe Sony WH-1000XM4 is wat dat betreft een uitstekend voorbeeld van dat succes en is dan weer mateloos populair. Maar hoe houdt de communicatie zich staande tegenover de AirPods Max van Apple?

De afgelopen maanden heb ik beide uitvoerig gebruikt en probeer je in dit artikel, en de video die je hierboven kunt bekijken, te vertellen welke van de twee nu precies het beste is.

De AirPods Max en Sony WH-1000XM4 zijn twee uiterst precieze storingen. De eerste vanwege zijn extreem hoge prijs en de tweede vanwege zijn populariteit. Maar welke van de twee maakt nu de meeste indruk op het moment dat je ze tegenover elkaar zet? Dat probeer ik te beoordelen door beide groepen te vergelijken in vijf verschillende categorieën.

In elke categorie valt er een punt te verdienen. De winnaar van die ronde krijgt dus een punt en aan het einde van dit artikel tellen we alle punten bij elkaar op. De bel met de meeste punten, die wint de strijd!

Hoe de klinken klinken is een kwestie van smaak, dus daar ga ik mijn vingers niet aan branden. Ik kijk daarom naar de bouwkwaliteit van de levering.

De AirPods Max is gemaakt van hoogstaande materialen. De oorschelpen zijn van aluminium, het frame van roestvrij staal en de oorkussens van het akoestische traagschuim. Dit zorgt er niet alleen voor dat deze altijd goed zitten, maar ook dat de boel voldoende ventileert. De zwevende hoofdband is gemaakt van gaas om het gewicht goed te verdelen en zorgt voor frisse lucht. Door deze materialen wel 384 gram en is hij dus vrij zwaar. Het verschil met een Sony WH-1000XM4 is echt goed te merken, al wil dit niet zeggen dat de niet lekker zit. Er zitten verder geen gebruik op de aansluiting en Apple maakt van een Lightning-poort.

Qua materialen is de Sony WH-1000XM4 een heel ander verhaal. De bevestiging is van plastic en is meer dan veel gevoeliger voor schade. Iets dat de praktijk ons ​​het afgelopen jaar ook geleerd heeft. Wat is een gewicht van 255 gram, veel lichter is en dus beter op je hoofd zit. Dat is erg fijn, al zijn de oorkussens vrij klein en worden deze vrij snel erg warm. Wel beschikt de WH-1000XM4 over een 3.5mm aansluiting en een USB-C aansluiting.

Door het gebruik van sterkere materialen is de AirPods Max misschien wel iets beter verbeteren, maar kan hij vele malen beter. De lekker zit, maar het verschil is wat mij betreft vrij klein. Het ontbreken van een 3,5 mm stekkeraansluiting en het gebruik van de Lightning-port is zeker een issue, maar dat neemt niet weg dat het apparaat beter in zit.

De draagkracht van de AirPods is krankzinnig. Wanneer je je hoofd voor het eerst op je zet weet je niet wat je hoort. Het geluid knalt als het ware naar binnen, is kraakhelder en heeft veel diepte. De artiest staat, altijd het genre, voor je gevoel recht voor je neus. Iets dat ook zeker te danken is aan de ijzersterke ruisonderdrukking.

Een ander belangrijk onderdeel is de microfoon van de AirPods Max. Deze specifieke goede onderdrukking van achtergrondgeluid, in bijna alle gevallen goed te verstaan ​​gebogen. dat uitstekend aansluit bij de transparante modus, wat iets beste Ambient Sound van de markt biedt.

De Sony WH-1000XM4 staat niet bekend om de ultieme uitgave, maar heeft voor specifieke genres (zoals elektronische muziek) enorm veel te bieden. Het geluid is helder en vooral de bas is indrukwekkend. Toch staat deze bekend- om zijn aangekondigd actieve ruis die ook bij dit nieuwe model weer indruk weet maken.

Wat betreft de Ambient Sound valt er nog wel stappen te maken. In deze modus wordt het geluid hard gezet, dat alles om je heen best wel schel klinkt en te maken met een constant ruis. Op het gebied van de microfoon valt er op dat gebied ook nog wat te winnen. De WH-1000XM4 maakt indruk, maar je moet zeker niet de vaatwasser uitruimen terwijl je met je moeder belt.

De Sony WH-1000XM4 is op gebied van geluidkwaliteit echt een hele goede optie, maar valt in het niets bij de AirPods Max. Die is op dat gebied van een heel ander kaliber.

De AirPods Max valt om veel zaken te prijzen, maar de batterij is daar zeker niet één van. De horen gaat, met een accuduur van twintig uur, bijvoorbeeld tien uur minder lang mee dan zijn concurrent. daarbij helpen zeker de weglaten van Apple, zoals het van een uit- of aan knop, ook niet De inhoud loopt op tafel dus net zo hard leeg als wanneer je hem gebruikt.

Apple heeft daar een oplossing voor gevonden: de Smart Case. Een oplossing waar het bedrijf compleet de plank lijkt te slaan. Hij ziet er niet uit, beid bescherming en laat het meest kwetsbare onderdeel van het bloot liggen. Daarbij is het hoesje niet goed uitgelijnd en werkt het zeker niet altijd naar goed. Zo heb ik een aantal keer meegemaakt dat mijn telefoon, ook in de Smart Case was gewoon in no-time leeg. En met een laadsnelheid van 1,5 uur gebruik in 5 minuten laden helpt daar toen ook niet.

De Sony WH 1000XM4 is voorzien van een uitknop en wint deze ronde… Ondanks het feit dat dit een geldig punt is, valt de communicatie op meer gebieden te prijzen. Denk bijvoorbeeld aan de accuduur van 30 uur (38 zonder ANC) en het feit dat de accu binnen 10 minuten genoeg lading heeft voor 5 uur gebruik. Een korte boost van 5 minuten zorgt voor dat je 2,5 uur kunt luisteren.

Deze ronde gaat naar de Sony!

De AirPods Max is niet alleen met betrekking tot de rijkdeeld, maar ook zeker met betrekking tot functionaliteiten. Naast de ruisonderdrukking en Transparantie Modus, beschik je bijvoorbeeld ook over Spatial Audio. Hierdoor is het mogelijk om content te bekijken met perfecte surround sound. En beweeg jij je hoofd? Dan gaat het geluid lekker mee. Of wat dacht je van de Adaptive EQ-functie dat zorgt ervoor dat de muziek altijd afgestemd is op de manier waarop je de ontvanger draagt.

Verder is de AirPods Max voorzien van een Digital Crown, die we kennen van de Apple Watch. Hiermee regel je het volume en is het mogelijk om Siri te activeren. Daarnaast zit een knop die je tussen ruisonderdrukking en de transparantie-modus schakelt.

De Sony WH-1000XM4 is voorzien van een Speak to Chat functionaliteit, dat zorgt ervoor dat je de ruisonderdrukking automatisch omschakelt naar Ambient Sound op het moment dat je praat. Daarnaast wordt er geboden voor de Google Assistent en Amazon Alexa.

Het is mogelijk om de WH-1000XM4 te bedienen met elektrische bediening, maar de rechterschelp beschikt over touch control. Het idee is erg goed en is gevallen wel een uitkomst, al verloopt het zelfs werken van je muziek niet altijd vlekkeloos. Gelukkig is het wel mogelijk om de Headphones Connect App te zetten, je kunt je telefoon van top tot teen aanpassen. Iets dat bij de AirPods Max ontbreekt echt.

Beide apparaten zijn op het gebied van functionaliteiten rijkelijk bedeeld. Ondanks het feit dat de AirPods Max indruk maakt, en de Digital Crown het beter doet dan de touch controls van Sony, wint de WH-1000XM4 toch deze ronde. De Headphone Connect App zorgt voor iedere gebruiker exact het juiste biedt.

Ronde vier gaat naar Sony!

Over de verhouding tussen prijs en kwaliteit kunnen we erg kort zijn. De Sony WH-1000XM4 kost €350 en de AirPods Max kost €639. In een vergelijking als deze zou dat doel dat de Max bijna twee keer beter zo goed moet zijn als de WH-1000XM4. Iets zeker weten niet het geval is.

Deze ronde gaat naar de WH-1000XM4.

De AirPods Max en de Sony WH-1000XM4 zijn voorzien van twee uiterst sterke stralingen. Het zou zeker een interesse strijd worden op het moment dat de prijskaartjes dan ook dichter bij elkaar zouden liggen. Maar wetende dat je voor bijna de helft van de Sony WH-XM4 op de kop tikt kunnen we bijna niet anders dan concluderen dat de prijs is voor de consument.

De test van vandaag uit dat de uitgave van de Max te hoog gegrepen is voor Sony en dat ook de bouwkwaliteit nog ruimte voor verbetering biedt. Maar kijken we naar de batterij, de functionaliteiten en naar de prijs, dan is Sony de absolute winnaar van de test.

© 2021 WIL. Alle rechten voorbehouden Hosting door Xynta