Zantech kan eindelijk feestje vieren - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2022-05-27 19:54:11 By : Ms. damita zhang

Home Nieuws Overzicht Zantech kan eindelijk feestje vieren

Al twee keer probeerde Zantech het 35-jarig bedrijfsjubileum te vieren. In 2020 stond alles hiervoor zelfs al in de steigers. Beide keren gooiden de coronaperikelen echter roet in het eten. Maar nu kan de jubileumviering eindelijk doorgaan: op 15 en 16 april viert het plaatbewerkingsbedrijf in Oss dat het op 1 april 1985 is opgericht.

Zantech maakt altijd gebruik van de nieuwste technieken die beschikbaar zijn, zeker op het gebied van lasersnijden en buislasersnijden.

Op de uitnodigingskaart voor de festiviteiten wordt dan ook melding gemaakt van het 37-jarig jubileum. “Niet echt een jubileumjaar natuurlijk”, zegt directeur/eigenaar Bart van der Zande glimlachend. “Maar we willen dit feestje niet nog eens voorbij laten gaan.”

Er is volgens hem ook alle aanleiding om het 35-jarig bestaan alsnog te vieren. In 1985 startte zijn vader Jan Zantech met een ponsmachine, waarmee hij stalen platen bewerkte. Al snel werd het machinepark uitgebreid. Jan wilde daarbij technologisch voorop lopen en die eigenschap heeft Bart van zijn vader overgenomen. Zantech maakt altijd gebruik maken van de nieuwste technieken die beschikbaar zijn, zeker op het gebied van lasersnijden en buislasersnijden.

Vooral de laatste tien jaar heeft er echter een verschuiving plaatsgevonden. “Onze klanten vragen steeds vaker: las het eens in elkaar, poedercoat het en stop het in een doos. De markt is verschoven en daar zijn we in mee gegaan. We leveren een steeds completer product. Een deel van de bewerkingen doen we zelf, een ander deel, zoals het poedercoaten en verzinken, besteden we uit aan onze vaste partners.”

Behalve voortdurende investeringen in de modernisering en uitbreiding van het machinepark heeft Zantech, dat is gegroeid naar zo’n dertig medewerkers, ook het bedrijfspand aangepakt. De productieruimte is uitgebreid met de aankoop van het pand van de achterbuurman. En nog dit jaar staat de volgende uitbreiding op stapel. Het terrein tussen de twee grote productieruimten gaat bebouwd worden, wat een uitbreiding met 700 vierkante meter betekent.

De productieruimte wordt opnieuw uitgebreid. Het terrein tussen de twee grote productieruimten gaat bebouwd worden (de grote blauwe roldeur links van het midden) en de hele voorgevel krijgt een nieuwe look.

Al deze ontwikkelingen willen Bart van der Zande en zijn medewerkers delen met hun relaties op 15 en 16 april. Het oorspronkelijke plan was om hiervoor een tent op het bedrijfsterrein neer te zetten, maar dat is niet nodig. Want onlangs is een grote buislaser verkocht, die wordt vervangen door een nieuwe. Maar door de problemen die machinefabrikanten hebben met de levering van componenten en onderdelen, laat de komst van de nieuwe machine nog even op zich wachten. Een geluk bij een ongeluk is een tijdelijk helemaal lege hal. Die wordt nu grondig schoongemaakt en zal gebruikt worden voor het vieren van het jubileum.

Op vrijdag 15 april is de open dag voor klanten en andere relaties/genodigden. Zij worden rondgeleid door het bedrijf, waarbij ze onderweg diverse producten tegenkomen die Zantech de afgelopen jaren heeft gemaakt en waar het bedrijf trots op is. Op zaterdag 16 april worden dan de vrienden, familie en bekenden van alle medewerkers uitgenodigd. Dan is ook de feestavond met medewerking van diverse artiesten.

Zantech vraagt geen cadeaus, maar heeft wel een cadeautip: een donatie doen voor de stichting Alpe d’Huzes Team Vera of doneren in de bus bij de entree.

Spaanse grootformaat freesmachines Correa prachtige aanwinst voor Dormac

Outshape bezorgt Morgo feilloze uitslagen

Nieuwbouw zit Kusters Precision Parts als een maatpak

Machines voor het ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaalfinishen. Onze metaalmachines verzorgen de afwerking…

Spaanse grootformaat freesmachines Correa prachtige aanwinst voor Dormac

Dumaco ’s-Gravenpolder is interessante partner voor totaalpakket aan snijwerk

Tuwi dealer van Mitsubishi lasers en Astes4 sorteersystemen

Rol Humacs Krabbendam is veranderd

Compacte uitbreiding van snijcapaciteit Daamit

Machines voor het ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaalfinishen. Onze metaalmachines verzorgen de afwerking…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen we elke denkbare bewerking voor u uitvoeren, met de…

Th. Wortelboer levert, verhuurd, repareert en onderhoud machines en gereedschappen voor onder meer lasvoorbewerking…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Enkele jaren geleden zochten we bij…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgericht…

Ontbramen, afronden en finishen! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor het ontbramen, afronden…

247TailorSteel is de toonaangevende ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen…

IJzersterk vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

06-05 Volgens Gert Hoekman zal deze investering een nieuwe dynamiek en andere werkwijze in het…

25-04 De (internationale) markt kent Dumaco Woerden ook wel als ReviconBarosta. Revicon is van oudsher…

15-03 Zo is recent een nieuw lasersnijsysteem geïnstalleerd en is de complete productie voor een…

21-10 Vlonder Plaatwerk is een toeleverancier die op klantspecificatie producten in staal, RVS en aluminium…

04-08 Op de nieuwe locatie in Enschede biedt Xteg klantspecifieke en toekomstgerichte oplossingen aan. Door…

09-06 “Want eigenlijk is dat een onlogische route, omdat je de plaatuitslag pas kunt snijden…

22-03 Zo is Maurice Borger aangesteld ter versterking van de activiteiten in het zuiden en…

22-02 Haco is van oudsher een bekende naam in de Nederlandse metaalbewerkingsindustrie. Er zijn hier…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan er 12.000 behoren tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).