Uponor vernieuwt perskoppeling - Installatie.nl

2021-11-05 07:15:58 By : Ms. Emma Tang

Home » Nieuws » Uponor vernieuwt perskoppeling

Leidingsysteemfabrikant Uponor heeft een nieuwe persfitting voor metaal en kunststof leidingsystemen. S-Press Plus aankondiging op de S-Press en PPSU-koppeling.

De Duitse leidingfabrikant presenteerde haar nieuwe persfitting voor drinkwater en CV op de ISH in Frankfurt. Op de VSK is de Nederlandse introductie. De koppeling is deze maand in de maten 16 tot en met 32 ​​mm leverbaar via de groothandel. De koppeling kan worden gebruikt voor de bestaande meerlagenbuizen MLC en Uni Pipe Plus van Uponor. De leidingsysteemfabrikant wordt in ons land vertegenwoordigd door Nathan Systems.

De metalen fitting is gemaakt van ontzinkingsbestendig messing, de kunststof variant van PPSU, in combinatie met roestvrijstalen pershulzen. De nieuwe combinatie kan nog worden belast en een hoge weerstand tegen corrosieve stoffen in beton, wanneer de fitting is ingestort.

De pershulzen hebben een nieuwe aanslagring, die de persbek beter begeleidt. Zichtvensters zorgen ervoor dat de monteur de insteekdiepte kan controleren. De fitting heeft een nieuwe persindicator, die het mogelijk maakt om te checken of de verbinding wel of niet geperst is. Dat gebeurt met een folie die pas verwijderbaar is helemaal de fitting is geperst. Op deze folie is een kleuraanduiding met de maataanduiding. De kleur correspondeert met het persbekken. De koppelingen kunnen verwerkt worden zonder vooraf te ontbramen of te kalibereren: knippen, invoegen, persen.

De fitting heeft ook een QR-code; via een scan kan de montagehandleidingen, werkinstructies, maar ook een database voor projectdocumentatie en toegang tot een online bestellijstmodule.

Net als andere heeft ook Uponor de doorstroming verbeterd. De nieuwe fitting heeft tot 60 procent betere doorstroming dan de fabrikant. Dit bevat dat minder drukverlies in de leidingen.

Uponor is niet de enige die met een nieuwe persfitting op de markt komt. Wavin heeft een opvolger voor de Tigris-fitting, met akoestische lekcontrole. Viega kwam op de vorige editie van de ISH al met universeel systeem voor drinkwater, cv én gas: Smartpress.

oud nieuws wist ik al van uponor Hebben ze al laten zien op een foto,s

Uponor is niet beter geworden ik wordt gek van de los latende hulzen die je slecht terug krijgt gedrukt ook heb ik heel af en toe een mis peer er zitten goed geperst met uponor gereedschap maar toch lek .

Het was mooi om mee te werken, met die afbrokkelende ringen. Daarom werkte ik met uponor. Nu breken de ringen niet meer van de fitting. Ik kan nu evengoed met begetube, dat is goedkoper, even degelijk, en bijna overal te vinden. Ik heb nu spijt dat ik een hele koffer uponor bekken gekocht heb.

Was het geen idee om alle maten slangen en buizen te standaardiseren op buiten en binnen diameter . Nu is het lastig ,je moet bij uitbreiding of reparatie eerst maar een onderzoeken welke buis of slang is toegepast . En rossen een vachtwagen bekken bij je hebben.

Kan ik zo'n op perskoppeling gewoon op metaal.persen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.

Nieuwe warmtepompen voor de renovatie. Ook Viessmann komt met propaan-warmtepomp. Lees verder →

De wc doorspoelen wordt echt anders, en de pleeborstel kan de prullenmand in. Marktbreed wint… Lees verder →

TECE heeft haar inbouwframes vernieuwd. De inbouwreservoirs voor toiletten winnen vooral in installatiesnelheid en eenvoud.… Lees verder →

Badkamerfabrikant Duravit komt dit jaar met twee nieuwe designerseries. Topontwerper Philippe Starck ontwierp White Tulip… Lees verder →

Nieuwe serie kranen en douches bij Hansgrohe en AXOR. Met AXOR One, Pulsify, Vivenis en… Lees verder →

Remeha stapt ook in de markt van de koeling. Met de Diva komt het Apeldoornse… Lees verder →

De ISH, deze maand op de rol, is de grootste installatiebeurs van Europa. Maar fysiek… Lees verder →

Beursorganisatoren staat voor grote transacties. Ook de grootste installatiebeurs van Europa, de ISH, zucht onder… Lees verder →

Met alleen faseveranderingsmaterialen (pcm's), een slim bouwontwerp en uitgekiende regeltechniek kan je vaak al een heel eind komen als je een pand wil klimatiseren. Maar, het verhaal van 'minder installaties' mag dan een solide basis hebben, het is lang niet altijd makkelijk te verkopen. Een gesprek met Autarkis-directeur Bert van Dorp.

Uit Gasketelwet: geen 2022 maar 2023