Deze inwoner van Sappemeer brengt coronakiller in stelling. 'Dood het coronavirus voordat het coronavirus jou doodt' - Dagblad van het Noorden

2021-12-20 04:59:49 By :

Aan de keukentafel voor koffie met Daniël Edzes in coronatijd? Geen probleem. Boven de tafel aan de Noorderstraat in Sappemeer hangt een ingenieuze constructie, door de heer des huizes 'coronakiller' genoemd.

Daniel Edzes beweert een manier te hebben gevonden om het coronavirus te doden (en de wetenschap ondersteunt zijn bewering), met behulp van UV-licht. Foto Jan Kanning

Zittend aan weerszijden van de tafel, boven ons hangt een roestvrijstalen buis waar een ventilator lucht doorheen blaast. In de buis hangt een UV-C fluorescentielamp waarvan de straling bacteriën en virussen doodt. Ook het coronavirus.

Het nieuws vindt u van dichtbij in Dagblad van het Noorden. Elke dag zijn we onderweg om verhalen te maken. Over evenementen in de buurt, plannen van de gemeente, evenementen, sport en meer.

Leest u de (digitale) krant al? Dan heb je waarschijnlijk recht om PREMIUM te lezen. Registreer je dan eenmalig en log in om toegang te krijgen.

Heb je al een account? Dan kun je hieronder eenvoudig inloggen om dit PREMIUM artikel te lezen.

Bent u ingelogd maar kunt u dit artikel nog steeds niet lezen? Koppel hier dan eenmalig je account aan je abonnementsgegevens.

Vrijgave: 123621d52df6bc66cba53290dae0b39e09272b76