Perfect geslepen RVS billboard - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2022-06-03 19:50:34 By : Ms. Jenny Lum

Home Nieuws Overzicht Perfect geslepen RVS billboard

Maanden werk is eraan besteed, maar inmiddels prijkt het billboard The Kensington langs een belangrijke ringweg in Londen. Recentelijk won het ontwerp de award Best Original Digital Billboard. Een prijs die mede dankzij de Metalfinish Group is gewonnen. Het bedrijf uit Joure heeft het slijpwerk namelijk voor zijn rekening genomen.

The Kensington is ontworpen door Zaha Hadid Design in opdracht van JCDecaux. De Franse buitenreclame-exploitant plaatste het billboard op een belangrijk verkeersknooppunt in de Engelse hoofdstad. Het werk is volledig uitgevoerd in RVS en de constructie heeft een afmeting van circa 30 x 9 meter. Daarnaast is The Kensington voorzien van geïntegreerde LED-verlichting. “Dit was een unieke samenwerking met JCDecaux om nieuwe mogelijkheden voor billboards te ontwikkelen en te transformeren in openbare kunst”, aldus Melodie Leun, Senior Associate bij Zaha Hadid Design. “Het roestvrijstalen lint draait rond en omcirkelt het beeldscherm, waardoor vanuit verschillende gezichtspunten het silhouet varieert.”

De hoogglans gepolijste letters van het beeldmerk JCDecaux zijn ook handmatig ter plaatse aangebracht. Zo heeft het oppervlak eerst een spiegelglans gekregen, waarna tape-letters daarover heen zijn geplakt. (Foto: MetalFinish)

Slijpen van complexe producten De Metalfinish Group is gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling. Het bedrijf biedt een totaalpakket aan oplossingen op het gebied van oppervlaktebehandelingen van alle non-ferro materialen. In 35 jaar tijd is het bedrijf gegroeid naar een specialist op dit gebied op nationale en internationale schaal. Het bedrijf bestaat uit drie divisies: Eurofinish, H2Ofinish en Metalfinish. De divisie Eurofinish houdt zich bezig met het handmatig slijpen en polijsten van complexe producten, ook op locatie. In samenwerking met CIG Architecture was de Metalfinish Group verantwoordelijk voor het slijpen van de vloeiende vormen in RVS voor het billboard. Het Groningse CIG Architecture heeft vervolgens ook de engineering van het geheel en de opbouw op locatie verzorgd.

Handwerk In totaal hebben de medewerkers van de Metalfinish Group acht maanden aan het billboard gewerkt. De afzonderlijke delen zijn allemaal handmatig richtingloos geslepen in Nederland, alvorens zij naar Londen zijn verscheept. De onderdelen zijn ter plaatse aan elkaar bevestigd waarna een aantal slijpers naar London is afgereisd om de lasnaden weg te slijpen en het geheel af te ronden. De hoogglans gepolijste letters van het beeldmerk JCDecaux zijn ook handmatig ter plaatse aangebracht. Zo heeft het oppervlak eerst een spiegelglans gekregen, waarna tape-letters daarover heen zijn geplakt. Vervolgens hebben de medewerkers van Metalfinish het oppervlak rond de letters weer naar de oude staat teruggebracht door handmatig en richtingloos te slijpen. Tot slot zijn de tape-letters weer verwijderd en ontstond een spiegelglans beeldmerk. Opdrachtgever JCDecaux is erg blij met het resultaat. “Design staat centraal in het DNA van JCDecaux en we zijn er trots op dat we in samenwerking met Zaha Hadid Design hebben gewerkt”, zegt Jean-François Decaux, co-chief executive officer bij JCDecaux. “We willen graag hulde brengen aan de toewijding van Zaha Hadid Design en al onze partners bedanken voor hun inzet voor dit unieke en nieuwe billboard.”

Dertien genomineerden voor de TechniShow Innovation Awards 2022 bekend

Steute digitaliseert materiaalstroom met eKanban en tracking

United Grinding Group introduceert eerste 3D-metaalprinter

Het meest isolerende bouwmateriaal voor jouw bedrijfspand

Zo ben jij goed zichtbaar op je heftruck

Th. Wortelboer levert, verhuurd, repareert en onderhoud machines en gereedschappen voor onder meer lasvoorbewerking…

Spaanse grootformaat freesmachines Correa prachtige aanwinst voor Dormac

Dumaco ’s-Gravenpolder is interessante partner voor totaalpakket aan snijwerk

Tuwi dealer van Mitsubishi lasers en Astes4 sorteersystemen

Rol Humacs Krabbendam is veranderd

Compacte uitbreiding van snijcapaciteit Daamit

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgericht…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen we elke denkbare bewerking voor u uitvoeren, met de…

Machines voor het ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaalfinishen. Onze metaalmachines verzorgen de afwerking…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Enkele jaren geleden zochten we bij…

Th. Wortelboer levert, verhuurd, repareert en onderhoud machines en gereedschappen voor onder meer lasvoorbewerking…

Ontbramen, afronden en finishen! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor het ontbramen, afronden…

IJzersterk vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

247TailorSteel is de toonaangevende ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen…

14-02 De F1200 ontbraammachine is geschikt voor het nabewerken van plaatdelen tot 1200 mm breed.…

31-01 GrindingHub, de nieuwe vakbeurs voor slijptechnologie, biedt van 17 t/m 20 mei een podium…

12-01 Voor de oppervlaktetechnologie-branche is energie een belangrijke voorwaarde om een goede coating aan te…

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

28-09 Op METAVAK zal Metaaltechniek weer de nodige nieuwe producten presenteren. “We speuren altijd de…

12-07 Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van een nieuwe klant, een internationale marktleider in…

29-06 Vooral klanten uit de automobiel-, lucht- en ruimtevaart-, machinebouw-, medische technologie en windenergiesector vertrouwen…

23-06 “In de microgeometrie kom je echt leuke verrassingen tegen”, vertelt Jorg Michiels, CCO bij…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan er 12.000 behoren tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).