Metaalbedrijf Baas en Assink & Schipholt gaan elkaar sterker maken - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2022-06-03 19:49:32 By : Ms. Holly Hou

Home Nieuws Overzicht Metaalbedrijf Baas en Assink & Schipholt gaan elkaar sterker maken

Kansen pakken en een nieuwe uitdaging aangaan. Met dat oogmerk heeft Leonard Baas, directeur-eigenaar van Metaalbedrijf Baas in Almelo, samen met zijn vader Harrie  branchegenoot Assink & Schipholt in Hengelo overgenomen. Beide bedrijven zijn actief in plaat- en constructiewerk, waarbij Baas heel breed is op staal, RVS en aluminium, en Assink & Schipholt een RVS-specialist is.

Leonard Baas was al een tijdje op zoek naar een overnamekandidaat. Daarbij dacht hij in eerste instantie aan een wat minder draaiend bedrijf. Dat is Assink & Schipholt echter zeker niet. Integendeel. Het is een prima lopend bedrijf, met een goede bedrijfsleider, vakbekwame medewerkers en een modern machinepark. Baas kwam er mee in contact via Koninklijke Metaalunie, die aangesloten lidbedrijven die dat willen steeds op de hoogte houdt van collega-bedrijven die te koop staan.

Van elkaar leren En zo is hij per 1 september eigenaar van twee plaat- en constructiebedrijven, allebei met zo’n dertig medewerkers. De twee Twentse bedrijven passen goed bij elkaar, al zijn er ook wel duidelijke verschillen. Assink & Schipholt bouwt onder meer schakelkasten, machine-afschermingen, middelzware constructies, halffabricaten, elektrakasten en straatmeubilair. Deze worden gebruikt in uiteenlopende sectoren en vakgebieden, waaronder de verpakkings- en voedingsindustrie, elektrotechnische industrie, offshore, Rijkswaterstaat, interieur- en machinebouw, meet- en regeltechniek. De producten kunnen worden geleverd in zowel RVS, staal als aluminium, maar daarbij ligt het accent toch wel sterk op RVS. Baas Metaal produceert vooral klantspecifieke producten voor machine-, apparatenbouw, de agrarische sector en de voedingsmiddelenindustrie. De Almelose toeleverancier kan het gehele traject van productontwikkeling tot en met productie, assemblage en aflevering verzorgen maar kan ook ingeschakeld worden voor een deel hiervan, zoals lasersnijden, robotlassen, plaat- en zetwerk. Desgewenst kunnen de producten ook worden voorzien van een oppervlaktebehandeling.

Elkaar sterker maken “Assink & Schipholt gaat wat dieper dan wij”, zegt Leonard Baas. “Kwalitatief, qua afwerking en nauwkeurigheid, gaan ze nog net iets verder. Dat moet natuurlijk ook bij RVS, waar esthetische aspecten vaak een belangrijke rol spelen. Daar kunnen we zeker nog wat van leren. Ik hoop ook dat dat gebeurt. Zo maken we elkaar sterker.”

De twee bedrijven blijven zelfstandig onder eigen naam in de markt opereren en ook in hun producten- en dienstenaanbod verandert vooralsnog niks. Leonard Baas: “Ik heb wel ideeën over samenwerking, maar hoe dat precies zal gaan, moet zich nog uitwijzen.”

ISO 3834-2 en ISO 1090-1 Beide bedrijven hebben kwaliteit hoog in vaandel staan. Assink & Schipholt is al jaren ISO 9001 gecertificeerd en Metaalbedrijf Baas heeft onlangs ook ISO 9001 behaald, de nieuwe  2015-versie. Baas werkt aan kwaliteit op alle fronten. Recent is ook het ISO 3834-2 certificaat verworven, alsmede ISO 1090-1. De ISO 3834-2 is een internationaal erkend kwaliteitssysteem voor het lassen. Het geeft afnemers zekerheid over de kwaliteit van producten, waaraan laswerkzaamheden hebben plaatsgevonden. IS0 1090-1 beschrijft de voorwaarden waaraan de fabrieksproductiebeheersing (FPC) moet voldoen om stalen of aluminium componenten of complete bouwpakketten voor draagconstructies te voorzien van het CE-keurmerk.  De behaalde certificaten bieden zekerheid aan bestaande klanten, maar bieden ook mogelijkheden om nieuwe markten te benaderen, zoals de waterbehandeling, de offshore en de petrochemisch industrie.

Uitdagingen genoeg dus voor Leonard Baas en genoeg ook om te bespreken op TIV. De  deelname aan deze beurs is voor hem vanzelfsprekend. “Iedereen komt hier, je spreekt hier zo veel mensen. Bovendien is het altijd leuk om hier drie dagen te staan.”

Dertien genomineerden voor de TechniShow Innovation Awards 2022 bekend

Steute digitaliseert materiaalstroom met eKanban en tracking

United Grinding Group introduceert eerste 3D-metaalprinter

Het meest isolerende bouwmateriaal voor jouw bedrijfspand

Zo ben jij goed zichtbaar op je heftruck

Met ons geavanceerde machinepark kunnen we elke denkbare bewerking voor u uitvoeren, met de…

Spaanse grootformaat freesmachines Correa prachtige aanwinst voor Dormac

Dumaco ’s-Gravenpolder is interessante partner voor totaalpakket aan snijwerk

Tuwi dealer van Mitsubishi lasers en Astes4 sorteersystemen

Rol Humacs Krabbendam is veranderd

Compacte uitbreiding van snijcapaciteit Daamit

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Enkele jaren geleden zochten we bij…

Machines voor het ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaalfinishen. Onze metaalmachines verzorgen de afwerking…

IJzersterk vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

247TailorSteel is de toonaangevende ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen…

Ontbramen, afronden en finishen! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor het ontbramen, afronden…

Th. Wortelboer levert, verhuurd, repareert en onderhoud machines en gereedschappen voor onder meer lasvoorbewerking…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgericht…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen we elke denkbare bewerking voor u uitvoeren, met de…

02-02 De duurzame kwaliteiten zijn samen met de veelzijdigheid van RVS (dankzij de corrosiewerende eigenschappen)…

15-12 Jansen is rond de eeuwwisseling begonnen als lasbedrijf. In 2006 nam hij zijn eerste…

29-11 Assink & Schipholt is producent van plaat- en constructiewerk. Of het nu gaat om…

21-10 Vlonder Plaatwerk is een toeleverancier die op klantspecificatie producten in staal, RVS en aluminium…

22-09 Om die reden heeft MCB Group het assortiment in Europees Beter Verspaanbaar RVS staf…

17-06 Hierdoor is het mogelijk 100% van de werkzaamheden op te leveren conform de huidige…

31-05 Op 21 mei 1971 startte varkenshouder Bert Verbakel zijn bedrijf in stalinrichtingen voor de…

03-05 MCB Direct beschikt nu nog over acht vestigingen in Doetinchem, Breda, Hapert, Alkmaar, Almere,…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan er 12.000 behoren tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).