LG V10 kopen - NieuweMobiel.NL

2022-10-08 00:16:16 By : Ms. Shirley Liu

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.

Titel Je ervaring in 1 zin

LG wil een nieuwe serie smartphones positioneren naast haar succesvolle G-serie. De eerste uitvoering daarvan is deze opmerkelijke LG V10. Deze V-serie zal zich niet kenmerken door de nieuwste hardware. In plaats daarvan worden er aanvullende technieken ingebouwd. Zo beschikt de V10 over een dubbele selfiecamera en een tweede scherm. Verder zijn onder andere nog een 5,7 inch groot Quad HD IPS-scherm en vingerafdrukscanner aanwezig. Daarmee moet de V10 zich een plekje verwerven tussen de andere high-end phablets op de markt. Klik hier voor de rest van onze uitgebreide LG V10 review

Met de LG V10 zet LG een geheel nieuw type smartphone neer. Niet alleen is de V10 onderdeel van een geheel nieuwe serie, het toestel biedt enkele voordelen die we nog niet eerder op een mobiele telefoon hebben gezien. We gaan ze hier stuk voor stuk bespreken.

Nog niet eerder bracht LG een toestel uit in de V-serie en bij een nieuwe serie hoort een nieuw gezicht. Het uiterlijk van de V10 is iets wat we dan ook niet van LG gewend zijn. Als we het ontwerp van de LG V10 moesten typeren dan komen woorden als 'stijlvol' en 'mooi' in ons op. En aan schoonheid zit een beperkte levensduur maar LG heeft daar wat op verzonnen. Door gebruik te maken van extra stevig glas en een metalen frame moet de V10 langer mooi blijven. Dat frame is vervaardigd van 316L metaal dat we ook in luxe horloges aantreffen. Ook de achterkant is voorzien van een slijtvast materiaal, iets wat LG 'Dura Skin' noemt. Het biedt voldoende profiel om niet zomaar uit je handen te laten glijden.

Dat uiterlijk is mooi meegenomen maar het gaat uiteindelijk wat je ermee kunt. Uniek aan de V10 is bijvoorbeeld het twee beeldscherm boven het reguliere scherm. Dat twee scherm wordt onder andere gebruikt om notificaties te tonen. Je kunt ervoor kiezen om het scherm altijd aan te laten staan. Zo zie je met één blik of je gemiste app-jes of notificaties hebt. Eenmaal aan gebruik je het 5,7 inch grote Quad HD IPS Quantum-scherm. Dat is een mond vol maar het komt erop neer dat de V10 beschikt over een ruim scherm dat kleuren levensecht kan weergeven. Hetzelfde scherm treffen we in het vlaggenschip de G4 aan maar deze in de V10 is een tikkeltje groter.Handmatige videomodus

Een ander uniek punt van de LG V10 is z'n dubbele camera op de voorkant. Andere fabrikanten passen wel vaker dubbele camera's toe maar die treffen we vooral aan de achterkant. LG past hem bovendien toe om een bredere foto te maken. Het heeft dus niets met een 3D-foto te maken. Door die dubbele selfiecamera kan de V10 selfies schieten in 120 graden. Er passen hierdoor meer mensen in beeld. Andere populaire smartphones komen vaker niet verder dan 80 graden. Iets anders wat de LG V10 tijdens z'n introductie uniek maakte is de handmatige videomodus. Vooral wie veel controle wil hebben over het eindresultaat is dit belangrijk. Zaken als witbalans, focus, ISO, aperture en sluitersnelheid kun je zelf instellen. Bij fotografie zag je dit al vaker maar de LG V10 is de eerste waarbij dit ook in de videomodus kan.

Maar de LG V10 kent nog meer functies die het bespreken waard zijn. Eén daarvan is de aanwezigheid van drie microfoons waarmee ongewenste geluiden van bijvoorbeeld de wind automatisch weggefilterd wordt. De camera kent verder optische beeldstabilisatie om stabielere video's te schieten en ook aan het geluid is gedacht. Er zit namelijk een speciale audiochip in de V10 waarmee geluid ge-upsampled wordt naar maximaal 32 bit. Wie vaak met z'n koptelefoon naar muziek luistert gaat hiervan profiteren. Muziek klinkt gewoon een stuk beter en de kleinste details kun je horen. Muziek luisteren zoals de muzikant dat bedoeld heeft.

LG heeft altijd al een geheel eigenzinnige manier gehad om telefoons aan te kondigen. Zij doen niet zo geheimzinnig en brengen zelf informatiefragmenten naar buiten. Zo ook vandaag door te zeggen dat de opvolger van V10 in september uitkomt.

LG verraste vorig jaar met de relatief goede V10. Hij was wat fors door z'n tweede beeldscherm, maar dat was meteen ook een vrij unieke eigenschap. Bovendien beschikte het toestel over uitstekende audio-eigenschappen dankzij een ingebouwde DAC en ook is het nog altijd één van de weinige met een dubbele selfiecamera. De verwachtingen van de V20 zijn daarom hooggespannen. Veel weten we nog niet van het toestel maar één ding wel; hij beschikt over de nieuwste Android-versie; 7.0 Nougat.

Het lijkt voor de hand te liggen dat ook de LG V20 over een groot Quad HD-scherm beschikt. Mogelijk gaat wel het schermformaat iets naar beneden om hem iets handzamer te maken. Onduidelijk is nog of ook de V20 over dezelfde modulaire eigenschappen beschikt als de G5. Voor de hand ligt dit niet omdat de V20 dan over dezelfde breedte moet beschikken als de V20. LG zou echter voor de V20 specifieke modules kunnen maken maar daarmee worden direct een deel van z'n modulaire eigenschappen teniet gedaan. De introductie van Android 7.0 Nougat staat mogelijk al eerder gepland, mogelijk begin augustus. De V20 zou het door z'n september lancering wel lastig kunnen krijgen. Dinsdag 2 augustus komt Samsung namelijk met de Galaxy Note 7 op de proppen die als z'n directe concurrent gerekend mag worden.

LG lijkt z'n line-up voor 2016 flink te vereenvoudigen. Naast de verwachte LG G5 komt er ook een opvolger van de V10 met z'n aparte notificatiescherm. Tegelijkertijd komt er geen opvolger voor de gebogen G Flex 2.

Dat is tenminste de gedachte van een Koreaanse publicatie. Dat de LG G4 een opvolger krijgt in de vorm van de G5 is geen verrassing en een mogelijke opvolger van de V10 wellicht ook niet. Jammer vinden we het wel dat LG haar gebogen telefoonlijn vaarwel zegt. Zo lijkt het tenminste. De G Flex 2 uit januari 2015 krijgt voorlopig geen opvolger. LG was juist één van de weinige pioniers van telefoons met gebogen beeldschermen.

De LG V10 krijgt dus wel een vervolg. Het opmerkelijke toestel werd in oktober gepresenteerd en ligt naar alle waarschijnlijkheid pas vanaf januari 2016 in de Nederlandse winkels. Het grote toestel viel op door z'n tweede scherm dat altijd aan is en notificaties weergeeft. Ook de camera viel in positieve zin op door de vele mogelijkheden waaronder handmatige video-instellingen. Voorop zitten ook nog eens twee selfiecamera's waarmee de V10 extra brede selfies kan maken. Tijdens de presentatie van het toestel kondigde LG al aan dat het toestel slechts het begin was van een geheel nieuwe serie. Dat lijkt nu dus ten koste te gaan van opvolging van de G Flex 2. Mogelijk verkochten die gebogen toestellen minder goed dan gehoopt.

LG heeft vandaag bekend gemaakt dat de V10 met z'n secundaire scherm vanaf 1 januari 2016 verkrijgbaar is in Nederland. Het opmerkelijke toestel zal exclusief bij Coolblue verkrijgbaar zijn. Inschrijven kan vanaf vandaag.

LG kondigde de V10 in oktober aan en het toestel viel dankzij z'n secundaire notificatiescherm meteen op. Maar de LG V10 bevat meer noviteiten die noemenswaardig zijn. Wat te denken van een 5 megapixel Dual Front Camera aan de voorzijde voor extra brede selfies en de Manual Video Modus waarbij je nog meer mogelijkheden krijgt tijdens het schieten van filmpjes. Ook de Dura Guard-behuizing is het vermelden waard. Door het toepassen van roestvrij staal en duurzame siliconen ontstaat een bijzonder stevig geheel.

De LG V10 is geen kleine telefoon. Het hoofdscherm meet 5,7 inch en dan zit daarboven ook nog eens een 2,1 inch tweede scherm. Die laatste kan altijd aan staan en geeft bijvoorbeeld notificaties en de tijd. Ook aan het geluid is gedacht dankzij een 32-bit Hi-Fi DAC door ESS Technology. Muziek klinkt hierdoor kristalhelder. Net als bij de G4 zitten bij de V10 de bedieningsknoppen aan de achterkant. Dat is trouwens niet het enige wat dit toestel leent van z'n kleine broertje, het toestel kent nagenoeg dezelfde camera-eigenschappen als de LG G4. De LG V10 zal vanaf 1 januari 2016 verkrijgbaar zijn in de kleur Space Black voor een adviesprijs van 699 euro.

We hebben er een nieuwe LG-telefoon bij; de V10. Bijzonder hieraan is z'n secundaire scherm dat voornamelijk voor het tonen van notificaties bedoeld is. Ook noemenswaardig is z'n stevige behuizing.

Onduidelijk is of de LG V10 deel gaat uitmaken van een geheel nieuwe serie. Duidelijk is wel dat het hier om een grote jongen betreft. Zo meet het scherm 5,7 inch en krijgt het een Quad HD-resolutie mee. Dan zit daarboven ook nog het tweede scherm dat een diagonaal kent van 2,1 inch en een resolutie heeft van 1440 bij 160 pixels. Hierdoor komen beide schermen op een pixeldichtheid uit van 513.

Dat secundaire scherm is handig voor het tonen van notificaties. Wie een video bekijkt krijgt dan geen melding meer in beeld. Het secundaire scherm kan ook gebruikt worden om apps snel op te starten of de weersvoorspelling te geven. Dit scherm kan altijd aan staan, afhankelijk van je voorkeur. Zit er vervolgens ook nog een tweetal 5 megapixel camera's aan de voorkant. Deze worden gebruikt om een 120 graden groothoek selfie te maken. Normaal beperkt een selfiecam zich tot ongeveer 80 graden en met de V10 passen er dus meer mensen in beeld. Ook de 16 megapixel hoofdcamera krijgt een primeur; een handmatige video-modus waar je witbalans, ISO en focus kunt instellen.

Er valt ook nog wat te vertellen over de buitenkant. LG past een metalen frame toe dat hem beschermt tegen vallen en stoten. Het gaat om zogenaamd 316L roestvrij staal met de naam 'Dura-Guard'. De achterkant is echter van siliconen dat veel grip kent. Achterop treffen we verder ook de voor LG bekende knoppenindeling aan. De LG V10 komt uit in 5 kleuren te weten Lux White, Ocean Blue, Modern Beige, Opal Blue en Space Black. Eerst zal Korea aan de beurt zijn, daarna volgen andere landen. Prijzen zijn niet bekend gemaakt.

LG V10 video sample: via @YouTube

LG geeft teaser vrij over vermoedelijke V10; telefoon met ticker-scherm

Cat S62 Pro Version 2022‎

Volledige vergelijking LG V10 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen

NieuweMobiel.NL · 2002 - 2022 · Alle rechten voorbehouden

NieuweMobiel.NL maakt gebruik van cookies. Verberg deze melding