'Het meest Belgische museum van Nederland' - Ondernemen - Trends

2022-09-02 22:50:13 By : Mr. Shuangsheng Zhou

Het Museum De Pont in Tilburg verzamelde de voorbije vijfentwintig jaar werk van het puikje van de internationale kunstwereld, onder wie een keur van Belgische kunstenaars. Subsidies wil de instelling niet. "Je haalt een vorm van bemoeienis binnen."

"Maak me niet ongeruster dan nodig!" lacht Hendrik Driessen (65), de directeur van het Museum De Pont in Tilburg, als we op het plein voor het museum staan. Arbeiders zijn aan het werk om een vijver en een plantsoen aan te leggen. Vlakbij glooit het plaveisel naar beneden in een ronde kuil, waarin een sokkel staat. Daarop moet een nieuw monumentaal beeld van de vooraanstaande Britse kunstenaar Anish Kapoor komen, dat op 16 september wordt onthuld. De deadline is dichtbij, maar voorlopig is nog vooral verbeeldingskracht nodig om zich voor te stellen dat het terrein er binnenkort helemaal anders uitziet. "Het wordt ongelooflijk spectaculair", belooft Driessen. "Het beeld is een hoogglanzende, gepolijste plaat van roestvrij staal, waarvan de bovenkant 30 graden is gedraaid - een technisch hoogstandje. Het is zes meter hoog, hoger dan het museum. Het zal iedereen verwelkomen in De Pont." ...

Wil je dit artikel verder lezen?

Trends Partner Content biedt be­drij­ven, or­ga­ni­sa­ties en over­he­den de toe­gang tot het net­werk van Trends. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Terwijl alles duurder wordt blijft een lijntje coke 50 euro kosten

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

© 2022 Roularta Media Group Alle rechten voorbehouden.