Win: barbecue waar je maar wilt met draagbare Skotti-grill

2021-12-13 07:54:18 By : Mr. Nick -Quway

Of je nu de zomer viert in eigen land of op reis bent; Buiten barbecueën is altijd een goed idee. Als je niet de ruimte hebt voor een echt grote bbq of je wilt je niet te veel laten meeslepen op vakantie, dan is Skotti de perfecte oplossing.

Skotti is een draagbare en 'opvouwbare' grill (officieel 's werelds eerste plug-in gasgrill') die je overal mee naartoe kunt nemen. Alle losse onderdelen zijn handig verpakt in een stevige en platte draagtas die samen slechts 3 kilo weegt. Hij kan dus gemakkelijk in je rugzak, auto of in je hand worden gedragen als je naar het park loopt.

Met een beetje puzzelen en met behulp van de handleiding zet je de losse platen heel snel in elkaar. Kijk goed hoe je de branderbuis erin plaatst; Skotti werkt (onder andere) op gas en dat vraagt ​​wat aandacht. In de handleiding wordt je een aantal keer gewaarschuwd voor het gevaar van de gasfles, maar als je alles goed aansluit is het gelukkig niet meer zo spannend. Met een draaiknop op de fles kun je Scotti harder of zachter maken. In het begin moet je even zoeken naar de juiste stand om je vlees of groenten te grillen, aan de ene kant van de grillplaat kan het wat sneller gaar zijn dan aan de andere. Doordat de grill op gas werkt, ben je niemand tot last met vervelende rookpalmen en verspreid je alleen lekkere etensgeuren. Maar als je geen zin hebt om de gasfles mee te sjouwen (dat gewicht komt bovenop de 3 kilo), kun je Scotti ook gebruiken met kolen en zelfs met hout. De grill is gemaakt van duurzaam roestvrij staal, dat er helaas na één keer gebruik niet zo glanzend uitziet. Dus goed scrubben voordat je hem weer opbergt.

Als je al een fervent bbq-er bent met een grote kolos in de achtertuin; dan is Skotti ook erg handig in gebruik voor vegetariërs; je kunt dan met een gerust hart vegetarische producten bakken, zonder dat je ze op een rooster met dierlijk vet hoeft te leggen. Of je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om de broodjes mee te grillen als je zelf hamburgers maakt. 

Zie jij jezelf al je volgende maaltijd bereiden op een Skotti? Lonely Planet magazine mag een exemplaar weggeven! Stuur voor 1 september een mail met vermelding 'Skotti' naar redactie@lonelyplanetmag.nl om kans te maken! 

Ga voor meer informatie naar skotti-grill.eu