Review: Apple's lederen AirTag-sleutelhanger is erg prijzig

2021-12-13 07:47:42 By : Ms. Shine Jin

iCulture » Review » Accessoires » iCulture checkt uit: Apple's AirTag-sleutelhanger is mooi, maar erg prijzig

Doordat de AirTag geen oogje of ander bevestigingsmechanisme heeft, ben je snel bij de beschikbare AirTag accessoires als je de tracker niet zomaar mee wilt nemen. Apple heeft zelf drie modellen in het assortiment: van de twee soorten hangers (in leer en polyurethaan) tot de leren sleutelhanger. De AirTag-sleutelhanger van 39 euro is Apple's enige optie als je de AirTag aan je sleutelbos wilt hangen, al zijn er natuurlijk tientallen goedkopere opties van andere merken zoals Belkin of merkloze sleutelhangers. Lees ook onze review van de Apple AirTag kunststof en leren hanger.

Tekst, recensie en foto's: Benjamin Kuijten (@BenjaminRK). De test is uitgevoerd in april/mei 2021. Niet alle producten die we testen op de iCulture-redactie krijgen een uitgebreide review. Voor hoesjes, kabels en andere accessoires hebben we de meer beknopte 'iCulture views' reviews. Deze leren AirTag sleutelhanger is beschikbaar gesteld door Apple.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken:

Wij zijn over het algemeen fan van Apple's leren iPhone hoesjes, mede vanwege de kwaliteit van het leer. We hadden dan ook veel verwacht van de nieuwe AirTag leren sleutelhanger, zeker toen we de prijs van het accessoire zagen. Met een prijskaartje van €39 (zelfs duurder dan de AirTag zelf), denk je wel twee keer na voordat je hem aan je winkelmandje toevoegt. Het is zonder twijfel de duurste sleutelhanger die ooit aan onze sleutelhanger heeft gehangen. Is de sleutelhanger zijn hoge prijs waard? Voor de meeste mensen zal het antwoord waarschijnlijk nee zijn.

De lederen Apple AirTag-sleutelhanger bestaat uit twee delen: de roestvrijstalen ring (gegraveerd met "Designed by Apple in California" en "Assembled in China") en de lederen drukknopbehuizing. Om de AirTag te plaatsen, hoef je alleen maar de drukknop te openen en de AirTag erin te schuiven. Het maakt niet uit hoe je de AirTag erin steekt, het kan beide kanten op. De sleutelhanger is aan beide kanten open, zodat je zowel de roestvrijstalen kant van de AirTag met Apple-logo als de witte kant met eventuele inscriptie kunt zien. Als je een inscriptie op je AirTag hebt, kun je deze zelfs zien als je hem in de hoes stopt. Dat vinden wij een mooi detail. Een nadeel hiervan is dat er meer kans is op krassen, vooral aan de roestvrijstalen kant van de AirTag, voornamelijk door je sleutels.

Maar dat maakt de hoeveelheid leer meteen heel beperkt. Net als bij de Apple Watch-bandjes heeft Apple Europees leer gebruikt. De randen rondom zijn netjes weggewerkt en de onderste helft van de ronding is gestikt met passend gekleurd garen. Wel kregen we het idee dat Apple vooral restleer gebruikte, dat over is van de fabricage van de iPhone hoesjes. Op zich is dat geen probleem, want hoe meer hergebruik, hoe beter. Er zijn in totaal drie kleuren: Baltic Blue, Saddle Brown en Red (onder de naam PRODUCT(RED)). Eigenlijk vinden we rood het mooist, omdat het wat minder saai en voorspelbaar is dan donkerblauw of bruin.

Door de stevige drukknoop valt de AirTag goed op zijn plaats en is er dus geen speling, waardoor je AirTag ongemerkt heen en weer schuift. Maar je moet de AirTag niet te vaak in en uit willen halen. We hebben gemerkt dat er snel kreukels kunnen ontstaan ​​bij het openen van het leer, wat de kast minder mooi maakt.

Het langetermijneffect van het gebruik ervan valt nog te bezien. De leren hoesjes van Apple verkleuren doorgaans snel en dat zal bij deze leren sleutelhanger niet anders zijn. Maar dat vinden wij niet erg, zeker niet met deze kleuren die Apple nu heeft uitgebracht. Het leer krijgt meestal wat zwarte strepen en wat krasjes, maar bij deze kleuren geeft dat vaak een wat stoerdere uitstraling.

Wat we jammer vinden is dat Apple niets inventiefs heeft bedacht voor de sleutelhanger. Het is een sleutelhanger zoals alle andere, dus het bevestigen aan je sleutelhanger gaat ook op dezelfde wat onhandige manier als je gewend bent bij andere sleutelhangers. Apple heeft hem wel wat platter en glanzender gemaakt, maar verder is het een vrij standaard sleutelhanger. Wat ons betreft een gemiste kans, zeker voor deze prijs.

Je kunt bijna niet geloven dat de leren AirTag-sleutelhanger nog duurder is dan de AirTag zelf. Waar in de AirTag allerlei chips en technologie verstopt zitten, is de sleutelhanger een vrij eenvoudig accessoire waar Apple nauwelijks moeite voor heeft gedaan. Wij vinden de prijs dan ook veel te hoog. € 25 zou passender zijn.

Score 6,8 Apple leren AirTag sleutelhanger €39 Voordelen + Mooi design Uitstekende kwaliteit leer Mooie kleuren die ook nog eens mooi kleuren Nadelen – Erg prijzig Doet niets bijzonders AirTag niet goed beschermd Apple Store

Als je een chique sleutelhanger voor je AirTag wilt en de prijs die je ervoor betaalt maakt je niet zoveel uit, dan is de Apple sleutelhanger een prima keuze. Apple-fans die altijd alleen de accessoires van Apple kopen, kunnen dit accessoire ook vinden. Maar is het de beste aankoop die je ooit hebt gedaan? Is het de beste vier dollar die je ooit hebt uitgegeven? Waarschijnlijk niet. We houden van Apple's AirTag-sleutelhanger, maar het is veel te prijzig. Apple is er een beetje uit met het prijskaartje van €39. Is de premium prijs van + € 20 ten opzichte van concurrerende sleutelhangers gerechtvaardigd? Niet wat ons betreft.

Bent u op zoek naar een ander passend accessoire voor uw AirTag? Lees dan ons artikel met de beste AirTag accessoires. Als je de AirTag toch wilt kopen, kun je bij een groot aantal winkels terecht.

1 stuk4 stuks Zie ook AirTag kopen: de beste deals en aanbiedingen Wil je de AirTag kopen? Je kunt de AirTag kopen bij Apple en diverse winkels. In dit artikel lees je alles over de AirTag prijzen, acties, deals en meer. Alle informatie voor het kopen van de AirTag in één oogopslag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Artikelcorrectie, spelfout of toevoeging melden?

De AirTag is de Bluetooth- en Ultra-Wideband-tracker voor het vinden van verloren voorwerpen. De AirTag is aangekondigd in april 2021. Het is een klein rond accessoire dat je bijvoorbeeld aan je sleutelbos kunt hangen. De AirTag werkt met de Zoek mijn-app en werkt met het grote netwerk van iPhones en iPads om je items te vinden, zelfs als je buiten bereik bent. Dankzij Ultra-Wideband vind je objecten tot op de centimeter nauwkeurig, maar speel je ook een geluid af. Ook zijn er diverse accessoires voor de AirTag verkrijgbaar.

AirTag batterij vervangen: deze batterij is geschikt [video]

De beste AirTag koffers en accessoires

Plak deze AirTag-sticker overal

Nederlander stuurt AirTag naar koning Willem-Alexander [video]

Verloren AirTag kan iemand omleiden naar een kwaadaardige website

AirTags worden niet meer weergegeven in iOS 15? Dit is wat je eraan kunt doen

Op iCulture altijd het laatste nieuws over Apple iPhone, iPad, Watch, TV & iOS apps: deals, vergelijkingen en reviews, handleidingen, tips en de beste iPhone aanbiedingen.

iCulture: Apple nieuws met een bite!