Draadsnijden met maximale efficiëntie - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de metaalindustrie

2021-12-13 07:48:53 By : Ms. Stary Xu

Home Nieuws Overzicht Draadsnijden met maximale efficiëntie

Ben Koenen, technisch commercieel adviseur van Magistor, komt graag langs bij Tayru Metaalwerking in Alkmaar. Want directeur/eigenaar Ziya Tayru zoekt altijd de grenzen op om het maximale uit zijn machines te halen. Hij weet precies wat het belang van goed gereedschap is en is daarom altijd geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen. Bijvoorbeeld met de Vardex-schroefdraadinzetstukken. “Daar verdien ik gewoon geld mee. Als een machine een hele dag op 1 snijkant kan draaien, levert dat veel rendement op.”

Tayru Metaalbewerking is een toeleverancier aan klanten in de voedingsmiddelen-, vliegtuig- en automobielindustrie en bruggenbouw. De sterke punten van het bedrijf zijn: afspraak is afspraak en korte levertijden. "Onze klanten hebben 100 procent garantie dat ze het product zullen ontvangen dat ze hebben besteld", zegt Ziya Tayru. “Als ik twijfels heb over de opgegeven maten of het materiaal, meld ik dat meteen. We maken regelmatig fouten in tekeningen en denken zo mee met onze klanten.”

Vardex voegt programma toe Het maximale uit zijn machines halen zit Tayru in het bloed. Hij moet. Want in zijn werkplaats in Alkmaar heeft hij veel verwerkingscapaciteit en weinig personeel. Hij heeft één medewerker en in januari komt er een tweede bij. Dat is hard nodig, want Ziya Tayru maakt lange dagen en weet nu al dat het volgend jaar nog drukker wordt. En dus is Ben Koenen van Magistor, leverancier van gereedschappen voor verspanende bewerkingen, altijd welkom met nieuwe, innovatieve producten. “Als Ben zegt dat hij iets beters heeft dan de tools die ik al gebruik, ben ik altijd bereid om het te testen. Dat dit bijna altijd rendement oplevert is door de jaren heen bewezen.” Dat geldt zeker voor de producten van de Israëlische fabrikant Vargus, die Magistor al een aantal jaren vertegenwoordigt. Vargus is een fabrikant van hardmetalen wisselplaten en houders voor zowel draaien als frezen. Het bedrijf voert de merken Groovex en Gear Milling en brengt het assortiment wisselplaten op de markt onder de merknaam Vardex. Vardex heeft een uitgebreid wisselplaatprogramma met daarin bijna alle gangbare draadsoorten en -maten. Enkele van de topproducten uit het programma zijn: het TMSD-programma voor draadwervelen voor zeer grote dieptes en afmetingen; de Minipro lijn van kleine draadsnijgereedschappen voor het frezen en draaien van schroefdraad.

Groot gemaakt met inrijgen “Drijgen maakte Vargus groot”, zegt Ben Koenen. “Zij waren de eersten die de driehoekige schroefdraadwisselplaat en de HM-wisselplaat voor schroefdraadfreessystemen op de markt brachten. Ze begrijpen hoe schroefdraad werkt en werken altijd aan nieuwe materialen voor een langere standtijd en hogere snijsnelheden. Ook leveren zij bij hun inzetstukken een softwareprogramma waarmee u als klant mogelijkheden heeft om de door u gewenste schroefdraad te realiseren. U ontvangt dan direct de snijgegevens.”

Ziya Tayru is al jaren bijzonder tevreden over Vardex's MiG-schroefdraadinzetstukken. “Deze platen zorgen voor hoge snijsnelheden en een lange levensduur. We gebruiken ze voor kleine diameters en grote diameters, voor binnen- en buitendraad. Het maakt niet uit, je krijgt er spiegelgladde draad bij. Ik heb nooit het rendement behaald dat ik met andere platen behaal."

De VRX-schroefdraadinzet Vardex heeft nu een opvolger voor de MiG-platen: de VRX-schroefdraadinzet. Door de op chroom gebaseerde coating heeft deze wisselplaat een hardheid die nog hogere snijsnelheden mogelijk maakt. Magistor raadt het gebruik van de VRX-inzet aan, vooral bij het werken op staal. Daarnaast is gebleken dat ook bij het draadsnijden van geharde materialen tot 55 HRC, non-ferro, roestvast staal, superlegeringen en bij droog verspanen (zonder koelemulsie) uitstekende resultaten worden behaald. Dat kan Tayru nu bevestigen. Ben Koenen kwam naar hem toe met de mededeling dat hij iets mooiers had dan de MiG platen, die nog beter geschikt zijn voor RVS. "Ik heb de VRX getest en kan eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo'n kwaliteit heb gezien", zegt Tayru. “Voor 400 assen, maal twee kanten (M14), heb ik maar 1 snijkant gebruikt. Dat is ongekend. Daar heb je normaal gesproken veel meer snijkanten voor nodig.”

Het Vardex-programma bevat ook de VTX-insert. Het kan worden gebruikt in gevallen waar het draadsnijden van het materiaal een hardere wisselplaatkwaliteit vereist. De TiAlN-gelegeerde coating van de VTX zorgt voor proceszekerheid onder bijna alle omstandigheden.

Brancheorganisatie FPT-VIMAG en MetaalNieuws hebben elkaar nodig

TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 uitgesteld

Duitse bedrijven veranderen merkslogan voor #zusammengencorona

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Brancheorganisatie FPT-VIMAG en MetaalNieuws hebben elkaar nodig

TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 uitgesteld

'De druk op innovatie wordt alleen maar groter'

Pragmatische aanpak brengt leven in digitale fabriek

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

08-12 Het eerste zichtbare resultaat hiervan is een nieuwe website met een nieuwe webshop die…

01-12 Volgens cijfers van het International Stainless Steel Forum (ISSF) is er wereldwijd vraag naar…

23-07 Mapal heeft sterke banden met de auto-industrie. De ontwikkelingen in die sector zijn dan…

07-07 Daarnaast wordt er net zo snel en eenvoudig een nieuwe vingerset aangebracht en met een…

23-06 “In microgeometrie kom je hele leuke verrassingen tegen”, zegt Jorg Michiels, CCO bij...

09-06 "De meeste gereedschappen voor montagegaten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn complexe, op maat gemaakte ...

17-05 Dit thema wordt uitgebreid aangevuld met technische nieuwsberichten over machine- en gereedschapleveranciers, leveranciers, brancheverenigingen...

05-05 Het uitwisselen van assemblagegegevens is essentieel voor productie in een slimme fabriek. De hiervoor…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.