In alle rust thuiswerken - Eindelijk: je toetsenbord - Achtergrond - Tweakers

2021-12-13 07:44:54 By : Ms. Lynn Li

Tips om uw pc stiller te maken

Veel gamers gebruiken mechanische toetsenborden en afhankelijk van het type schakelaars en keycaps kan dat behoorlijk wat ruis produceren. Vooral de combinatie van blauwe schakelaars, de bekende klikschakelaars en abs keycaps is behoorlijk luid. Daarnaast zijn mechanische toetsenborden meestal vrij dik en hebben daardoor een mooie klankkast, gecombineerd met een veelal stalen of aluminium plaat onder de toetsen die weinig bijdraagt ​​aan de demping. Overigens zijn het niet alleen 'mechs' die veel lawaai kunnen maken; traditionele toetsenborden met membraanschakelaars en rubberen koepels kunnen nog steeds veel lawaai maken, en ook de persoon achter het toetsenbord heeft een grote invloed. Een snelle, lichte aanraking van een polytyper klinkt anders dan de hunt & peck-stijl van mensen die gewend zijn aan de toetsaanslag van een typemachine.

Er zijn een paar opties om je mechanische toetsenbord stiller te maken, maar het zal geen wonderen verrichten. Zo kun je tussen de keycaps en de schakelaars rubberen ringen plaatsen, zodat het contact van de keycaps met de plaat van het toetsenbord gedempt wordt. Dat betekent dat je elke sleutel van de schakelaar moet trekken, de rubberen ring ertussen op de steel van de keycap moet plaatsen en de keycap moet terugplaatsen. De slag van je toetsenbord zal iets minder zijn; zo'n rubberen ring is al snel een kleine millimeter dik en dat ben je kwijt. Zolang het bedieningspunt van je schakelaar nog wordt bereikt, is dat natuurlijk geen probleem.

Een andere manier kan zijn demping onder het toetsenbord zelf. Je kunt grote, brede muismatten kopen die niet alleen onder je muis liggen, maar ook onder je toetsenbord. Omdat de meeste muismatten van een paar millimeter dik rubber zijn gemaakt, dempen ze het geluid een beetje. Daarnaast is het zeer comfortabel om met je polsen te werken op een zachte ondergrond.

We hebben enkele van die brede muismatten getest onder een Sharkoon Killer-toetsenbord met bruine schakelaars. In een kantoor met een omgevingsgeluid van meer dan 30dB(A) maakte het toetsenbord een geluid van maximaal zo'n 65dB(A) terwijl hij zachtjes tikte 'de snelle bruine vos sprong over de luie hond', gemeten op een afstand van ongeveer 60 cm van het toetsenbord. Met een muismat, de Roccat Taito, daaronder teruggebracht tot ongeveer 62dB(A) en met de Corsair MM300 was dat ongeveer 63d(BA). Geen wereld van verschil dus. De meest luidruchtige toets is de spatiebalk, dus die hebben we weggelaten voor een tweede test. Zonder muismat resulteerde dit in een geluidsproductie van circa 59dB(A), en bij de Corsair en Roccat matten ook respectievelijk 59dB(A) en 57dB(A). Ook zonder spatiebalk maakt het weinig uit en om die reden zouden we een muismat van vijftig euro niet aanraden, maar voor het comfort, maar dan is de Corsair MM300 ook meer dan prima. De Roccat is bijna niet meer verkrijgbaar.

Wil je wat verder gaan, dan kun je ook je toetsenbord losschroeven en aan de binnenkant geluiddempend materiaal aanbrengen. Als je daar geen zin in hebt, kun je altijd een nieuw, stiller toetsenbord kopen. Als je houdt van het gevoel van een mechanisch toetsenbord, maar van een iets stillere aanraking, overweeg dan een onopvallend toetsenbord. Doordat er minder travel is en de keyboards minder dik zijn, produceren ze over het algemeen minder geluid. Nogmaals, de geluidsproductie is sterk afhankelijk van je persoonlijke toetsaanslag. De Logitech G815 is nog steeds vrij duur, maar hij tikt mooi aan. Een stuk goedkoper zijn de PureWriter toetsenborden van Sharkoon. Ze tikken ook mooi en zijn stiller dan hoge mechs. Houd er rekening mee dat je voor dergelijke toetsenborden nauwelijks aftermarket-keycaps kunt kopen. Dus je zit vast met de glanzende abs keycaps en als ze zouden breken, blijf je achter met de gebakken peren.

Kortom, er zijn veel manieren om uw pc stiller te maken en in deze talk hebben we slechts het topje van de ijsberg behandeld. Je kunt natuurlijk ook een nieuwe behuizing met geluidsabsorberend materiaal kopen, zoals de Silencio serie van Cooler Master, de Fractal Design Define serie of de Silent Base behuizingen van be quiet. De belangrijkste boodschap is echter dit: grotere koelers zijn over het algemeen stiller dan kleinere, dus als je de ruimte en het budget hebt, vervang dan kleine ventilatoren door grotere. En zorg voor een ventilatorprofiel dat je componenten voldoende koelt, maar de ventilatoren niet waanzinnig hard laat blazen. En tot slot is een continu geluid prettiger dan een geluidsbron die constant fluctueert, dus als je je koeling automatisch de ventilatorsnelheden laat regelen, let dan op vloeiende overgangen.

[Opmerking aangepast door Nas T op 22 april 2020 12:07]

[Opmerking aangepast door cmegens op 21 april 2020 16:02]

[Opmerking aangepast door Frenziefrenz op 21 april 2020 09:46]

[Opmerking aangepast door Finraziel op 21 april 2020 08:50]

[Opmerking aangepast door WildWilly op 21 april 2020 12:54 uur]

[Opmerking aangepast door ColinZ op 22 april 2020 10:35]

[Opmerking aangepast door lezzmeister op 24 april 2020 05:06]

[Opmerking bewerkt door Pathogen op 22 april 2020 08:20]

[Opmerking aangepast door SirNobax op 21 april 2020 07:20]

[Opmerking aangepast door Menesis op 21 april 2020 07:52]

[Opmerking aangepast door The Zep Man op 21 april 2020 07:48]

Op dit item kan niet worden gereageerd.

Nintendo Switch (OLED-model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" wifi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Samen met Hardware Info, AutoTrack, Gasmetaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer vormt Tweakers DPG Online Services BV Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 • Hosting door True