Henry gaat voor de oude metalen - Al het nieuws uit Almelo

2022-10-15 01:57:05 By : Mr. Ze Ruan

Het een familiebedrijf noemen, gaat misschien wat ver, maar Henry Kuipers heeft zeker veel van zijn vader geleerd en is ook in zijn voetsporen getreden met Handelsonderneming Henry Kuipers. Henry Kuipers handelt in oude metalen. Vooral particulieren kunnen hun spullen langsbrengen en krijgen er een goede prijs voor. ‘’De prijzen veranderen elke dag, maar ze zijn tegenwoordig wel hoog.’’

Almelo  – Koper, geelkoper, kabels, lood, zink, elektromotoren, accu’s, roestvrij staal, ijzer, aluminium, brons, goud, zilver: Henry Kuipers koopt het allemaal graag in, zodat hij het weer door kan verkopen aan recyclebedrijven en de ingebrachte metalen een tweede leven kunnen krijgen. ‘’Mensen gooien teveel weg’’, zegt Kuipers. ‘’Ik zie ze het naar de reiniging brengen en dan gooien ze het in die bakken en moeten ze nog betalen ook. Bij mij krijgen ze er geld voor.’’

Zo’n zes maanden geleden begon hij officieel met zijn handelsonderneming aan de Zonnebloemstraat 13 in de wijk de Riet. Vader Joop Kuipers overleed in 2019. Zoon Henry en zijn vrouw Jeannette slaagden erin de woning van zijn vader en het bedrijfspand ernaast te kopen. ‘’Mijn vader deed de oude metalen er zo’n beetje bij’’, zegt Henry. ‘’Hij had ook een klussenbedrijf. Ik heb het nu wat uitgebreid. Veel installatiebedrijven waren al klant bij mij met bijvoorbeeld cv-ketels. Nu richt ik me ook op de particulieren. Als ik op de reiniging loop, zie ik dat de mensen veel weggooien, terwijl ze er bij mij juist geld voor krijgen.’’

Als mensen hun schuurtje opruimen, of hun zolder dan wel kelder, moeten ze dus met het koper of de kabels naar Kuipers toe, stelt de Almeloër. ‘’Cv-ketels worden hier helemaal gestript. Dan gaat het ijzer bij het ijzer, het aluminium bij het aluminium en het geelkoper bij het geelkoper. Het krijgt allemaal weer een nieuw leven.’’ Langzamerhand beseffen de mensen steeds meer dat hergebruik van oude metalen een goede zaak is, vindt Kuipers. “In cv-ketels zitten ook plastic onderdelen, die gaan naar het buitenland.’’ Zie ook www.handelsonderneminghenrykuipers.nl ‘’ (06-54385880)

Henry Kuipers koopt met zijn onderneming de oude metalen in -en de boilers, oude kranen en airco’s- en haalt ze op, maar langsbrengen kan natuurlijk ook. Het liefst werkt hij op afspraak. De prijzen veranderen dagelijks. ‘’Voor een oude cv-ketel krijg je tussen de 10 en 30 euro. Maar het is moeilijk om over prijzen te praten. De prijzen veranderen elke dag.’’ Kuipers handelt niet in wit- en bruingoed. ‘’Dat neemt teveel ruimte in beslag. Maar oud ijzer? Graag.’’

Het 100-jarig jubileum van Scholengemeenschap Canisius blijft zeker niet onopgemerkt. Alle leerlingen en docenten hadden in september al een gezamenlijk uitstapje naar Walibi om..

Theo Vos (54) houdt van fietsen. En hij is supporter van Heracles Almelo. Dit seizoen heeft hij zich voorgenomen alle wedstrijden van Heracles te bezoeken en er op de fiets heen..

Almelo - Particulieren kunnen zondag 30 oktober een gratis kraam krijgen op de Halloween Braderie van Woonboulevard Almelo. Je kunt je deze week opgeven via marketing@woonbouleva..

Almelo - AWV de Zwaluwen organiseert op zaterdag 28 januari het NK Veldrijden voor de jeugd op en rond hun clubparcours De Sumpel. Vorige week dinsdag werd dit besluit bekrachtig..

De maand oktober wordt gezien als dé woonmaand. In deze maand maakt het buitenleven plaats voor lange, donkere dagen. Hoog tijd om je huis weer warm en cosy te maken.

Vanaf deze vrijdag tot en met zondag kun je als bokbierliefhebber je hart ophalen in de stad. Mocht je nog ook nog houden van bluesmuziek dan is het dubbel genieten: vrijdag 14 o..

Almelo - Anne (Jan) Stegink (74) en Janny Stegink-Ribbers (73) zijn 50 jaar getrouwd. Beiden zijn geboren en getogen in Almelo, zo meldt Peter Stegink.

Stel, je hebt een uitkering, dus een sollicitatieplicht. Je hebt al dertig brieven verstuurd en volgende week mag je eindelijk op gesprek komen.

Vlooien- en verzamelmarkt op het Van Heekplein