Alles over de Triumph Tiger Sport 660 2022 - Nieuwsmotor - Kort, snel en gratis altijd het laatste motornieuws

2021-11-16 13:14:17 By : Ms. Bonnie Lei

Introductie van de geheel nieuwe Tiger Sport 660, de motorfiets waarmee Triumph hun driecilinderplatform introduceert in het middensegment Adventure Sports-motorfietsen. Hiermee zet het bedrijf een nieuwe toonaangevende norm in de branche met het meeste vermogen, de best mogelijke specificaties en de laagste eigendomskosten in de categorie.

Triumph's geheel nieuwe Tiger Sport 660 herdefinieert de betekenis van drievoudig aangedreven veelzijdigheid met een combinatie van eersteklas 660cc driecilindermotorprestaties, toonaangevend vermogen, de beste specificaties in zijn klasse en alle langeafstandscapaciteiten .

Net als de Trident 660, die vorig jaar internationaal zeer positief werd gelanceerd, ontwikkelde Triumph ook deze nieuwe Tiger Sport 660 met als doel een geheel nieuwe maatstaf te zetten op het gebied van prestaties, uitrusting en onderhoudskosten. De Tiger Sport 660 biedt aanzienlijke voordelen voor de middenklasse Adventure Sports-motorfietsmarkt en is een uitstekende eerste keuze voor rijders die op zoek zijn naar ultieme veelzijdigheid, rit na rit. Of het nu gaat om woon-werkverkeer, dagelijkse ritten of langere ritten, de nieuwe Tiger 660 staat garant voor optimale prestaties, de beste baanpositie, topkwaliteit en een uitgesproken stijl. De perfecte introductie in de wereld van Triumph voor een hele nieuwe generatie.

De eerste driecilinder in zijn categorie, en ook de krachtigste. De 660cc-motor van de nieuwe Tiger Sport 660 levert de prestatievoordelen die Triumph's driecilinder typeert: het koppel van een tweecilinder in de lage toerentallen gecombineerd met een krachtig middenbereik en ongelooflijk vermogen aan de top.

Het maximumkoppel is 64 Nm bij 6.250 tpm en het piekvermogen is 80 pk bij 10.250 tpm. Met deze cijfers is de Tiger Sport 660 de krachtigste motor in zijn klasse. Geniet van geweldige acceleratie in elke versnelling, zelfs met een passagier of tijdens het navigeren door files. Van lage toerentallen tot de rode zone, de motor levert de perfecte balans tussen opwindende prestaties en bruikbaar vermogen.

Een geavanceerd ride-by-wire motormanagementsysteem regelt de vermogensafgifte en zorgt voor een nauwkeurig en responsief gevoel. De overbrengingsverhoudingen van de zesversnellingsbak zijn geoptimaliseerd voor dagelijks gebruik en een plezierige rit.

Het diepe, kenmerkende uitlaatgeluid van de 660 cc driecilinder komt van een korte, minimalistische roestvrijstalen uitlaat.

De motor voldoet volledig aan Euro 5 en levert lage emissies bij een zuinig verbruik. Met een optionele conversiekit kan de motor worden aangepast om te voldoen aan de Europese A2-licentievereisten. De conversie kan ook weer ongedaan worden gemaakt.

Het ontwerp van de nieuwe Tiger Sport 660 levert de dynamiek, wendbaarheid en comfortabele wendbaarheid waar Triumph bekend om staat. Met een perfecte balans, eenvoudige bediening en nauwkeurige bediening - mede dankzij het lichtgewicht aluminium taps toelopende stuur - biedt de nieuwe 660 een vertrouwenwekkende rijervaring. Praktisch en comfortabel, de dubbele stoel staat op een bereikbare hoogte van 835 mm en wordt standaard geleverd met ergonomisch geoptimaliseerde handgrepen voor de passagierssteun. Het zadel is ook erg smal, waardoor het gemakkelijk te manoeuvreren is bij lage snelheden en de voeten stevig op de grond blijven bij stilstand.

Het onderstel is zorgvuldig ontwikkeld voor een sportief gevoel bij solo rijden en voor een zijdezachte ervaring op langere ritten en bij het rijden met een passagier. Vooraan is de Tiger Sport 660 uitgerust met een Showa 41 mm omgekeerde patroonvork voor een veerweg van 150 mm. Aan de achterkant bevindt zich de Showa monoshock met dubbele veerconstante om de prestaties te optimaliseren tijdens solo- of rijden met een passagier. De veerconstante van de monoshock kan ook hydraulisch worden aangepast om de prestaties af te stemmen op het rijden met bagage en/of passagier.

De lichtgewicht vijfspaaks 17-inch wielen zijn gemaakt van gegoten aluminium, wat bijdraagt ​​aan de uitzonderlijke wendbaarheid van de motorfiets. De Michelin Road 5 banden bieden uitstekende grip op zowel droog als nat wegdek. Nissin remklauwen met twee zuigers bieden uitstekende remkracht en grip op twee voorschijven met een diameter van 310 mm, beheerd door de verstelbare remhendel.

Praktisch en veelzijdig zijn essentieel voor Adventure Sports-rijders. De nieuwe Tiger Sport 660 zorgt daarmee voor een verregaande inzetbaarheid met kwaliteiten voor woon-werkverkeer en citytrips, maar ook voor weekenduitstapjes en langere ritten.

De slim ontworpen benzinetank kan 17 liter brandstof opslaan en zorgt zo voor een groot rijbereik. Het strakke, aerodynamische windscherm is in hoogte verstelbaar en eenvoudig met één hand te bedienen. Hierdoor is het mogelijk om direct in te spelen op veranderende weersomstandigheden op de weg en tijdens het rijden.

Discreet geïntegreerde zijpaneelbevestigingen accentueren de toermogelijkheden van de nieuwe 660 en zorgen voor een naadloze, gemakkelijke montage van de speciaal gebouwde zijkoffers zonder afbreuk te doen aan het strakke uiterlijk van de achterkant. De bagagemogelijkheden zijn verder uit te breiden met een topkoffer met een inhoud van 52 l, voldoende om twee integraalhelmen veilig op te bergen. Ook de kleuren van de zij- en topkoffer zijn aan te passen aan die van de motor.

Triumph rust de nieuwe Tiger Sport 660 uit met toonaangevende rijtechnologie van het hoogste niveau. Om te beginnen is de Tiger Sport de eerste in zijn klasse met een nieuw multifunctioneel instrumentenpaneel met TFT-display. Het scherm geeft de benodigde informatie overzichtelijk, compact en overzichtelijk weer. Het ontwerp van het display integreert ook naadloos met het optionele My Triumph-connectiviteitssysteem. Dat systeem maakt turn-by-turn navigatie mogelijk, evenals GoPro-besturing en interactie met telefoon- en muziek-apps. De bediening is eenvoudig via de elementen op het stuur en de duidelijke weergave op het TFT-scherm maakt interactie onderweg zeer eenvoudig.

Bovendien regelen de twee volledig ontwikkelde rijmodi, Road en Rain, de gasrespons en tractiecontrole, wat zorgt voor optimale controle en meer vertrouwen in alle rijomstandigheden. ABS en instelbare tractiecontrole behoren tot de standaarduitrusting en verhogen de veiligheid op de weg. Indien gewenst kan de tractiecontrole ook volledig via het instrumentenpaneel worden uitgeschakeld.

Een slip & assist-koppeling en een optimaal afgestelde koppelingshendel verbeteren de algehele rijervaring van de Tiger Sport 660 nog verder en zorgen voor een lichte en moeiteloze bediening. Dit vermindert de vermoeidheid van de bestuurder, vooral tijdens het rijden in de stad.

LED-verlichting zorgt voor maximale efficiëntie en duurzaamheid en is overal op de fiets te vinden: van de gedurfde nieuwe dubbele koplampen tot de automatisch schakelende richtingaanwijzers tot het compacte, geïntegreerde achterlicht.

De nieuwe Tiger Sport 660 verenigt functionaliteit met eigentijds avontuurlijk en sportief design. Het geheel nieuwe exterieur straalt een zelfverzekerde, uitgesproken uitstraling uit met strakke, vloeiende lijnen van de cockpit en dubbele koplampen naar de minimalistische achterkant en het zorgvuldig vervaardigde achterlicht.

Verder accentueren andere stilistische details de kwaliteitsuitstraling van de nieuwe 660. Er zijn de traanspiegels, de gestileerde radiator- en vorkbeschermers en de minimalistische, laag gemonteerde roestvrijstalen uitlaatdemper.

Rijders kunnen kiezen uit drie aantrekkelijke kleurenschema's: het eigentijdse Lucerne Blue/Sapphire Black, het levendige Korosi Red/Graphite met sportieve graphics of het minimalistische Graphite/Black.

De nieuwe Tiger Sport 660 is – zeker gezien zijn specificaties en uitrusting – niet alleen scherp geprijsd, hij profiteert ook van de laagste onderhouds- en gebruikskosten in zijn categorie. Zo is het onderhoudsinterval 16.000 kilometer (ofwel 12 maanden) en genieten chauffeurs van twee jaar garantie met onbeperkt aantal kilometers. Optioneel kan de garantie ook met één of twee jaar worden verlengd. Het uitgebreide testprogramma dat de basis vormt van Triumph's meest betrouwbare motorfietsplatform maakt het mogelijk.

De hoge mate van betrouwbaarheid komt tot uiting in de laagste werkplaatskosten in de categorie Tiger Sport 660. Over een periode van drie jaar vraagt ​​de nieuwe 660 met iets meer dan acht uur de minste tijd in de werkplaats in zijn marktcategorie. Dat is qua arbeidskosten 30% kostenefficiënter ten opzichte van de concurrentie. Daarnaast is de Tiger Sport 660 ook nog 17% goedkoper ten opzichte van zijn directe concurrenten op het gebied van onderhoudsgevoelige onderdelen.