IMS Nederland: al meer dan 60 jaar thuis in de metaalverwerkende industrie - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2021-12-27 03:35:50 By : Mr. Chen Andy

Home Nieuws Overzicht IMS Nederland: al meer dan 60 jaar thuis in de metaalverwerkende industrie

IMS Nederland is met een breed assortiment staal, roestvast staal en aluminium al sinds 1954 thuis in de metaalverwerkende industrie. De onderneming is CE- en ISO 9001:2015 gecertificeerd en staat garant voor hoogwaardige kwaliteitsproducten.

Voor de verspanende industrie heeft IMS Nederland vele mogelijkheden met diverse kwaliteiten staf en machinebuis uit voorraad, en in het bijzonder kwaliteiten als Prodec roestvast staal, aluminium 6026, blankstaal S355 IM, ETG en HSX. Voor ETG, HSX en Prodec is IMS Nederland exclusief distributeur voor België en Luxemburg.

Prodec Met Prodec, het superieur verspaanbare roestvast stafstaal van Outokumpu, kunnen afnemers in de verspanende industrie beschikken over het best verspaanbare roestvast stafstaal op de markt. Hiermee kunnen kostenbesparingen tot ruim 50% per component gerealiseerd worden.

ETG en HSX ETG en HSX zijn de high performance staalsoorten van Steeltec. Naast de verbeterde verspaanbaarheid onderscheiden deze staalsoorten zich van conventionele staalsoorten door hun treksterkte. De materialen bezitten gelijkmatige mechanische eigenschappen over het hele doorsnede- en afmetingsbereik.

RVS Op het gebied van RVS heeft IMS Nederland een compleet assortiment in zowel lange als platte producten. Het leveringspakket roestvaststalen lange producten omvat ferritische, martensitische en austenitische kwaliteiten in rond, vierkant, plat, hoek, T- en U-profiel.

Banco Aluminium IMS Nederland vertegenwoordigt de fabriek Banco Aluminium in België en Luxemburg. Daardoor is het mogelijk hoogwaardige aluminium profielen volgens tekening van de klant te leveren, eventueel voorzien van gaten of andere bewerkingen. Deze profielen kunnen ook geanodiseerd of gepoedercoat worden geleverd.

SB-Railing Een bijzondere productgroep in het assortiment is SB-Railing, SB-Railing biedt alle onderdelen voor het creëren van de mooiste balustrades, hekwerken en leuningen in roestvast staal. De producten en systemen van SB-Railing vindt men in allerlei projecten en gebouwen terug. Uniek is UNIQ, de serie aluminium inklemprofielen voor glasbalustrades die in eigen beheer zijn ontwikkeld. De gepatenteerde inklemming van het glas zonder keggen en rubbers, de verstelbaarheid op ruwe ondergronden, de snelle en eenvoudige montage: allemaal unieke en slimme eigenschappen die tijd en geld besparen.

Van A tot Z IMS Nederland staat garant voor maximale service en hoogwaardige kwaliteitsproducten in staal, roestvast staal en aluminium. Van ontwerp tot uitvoering is IMS Nederland de partner voor opdrachtgevers. Van technisch advies over de toe te passen materialen en producten die optimaal invulling geven aan de wens van de klant tot een zorgvuldige orderafwikkelingen een snelle levering, volledig volgens afspraak.

Gezonde Feestdagen en een Succesvol 2022

Prima Power zet mensen aan het denken

Oplossing zit vaak in het gereedschap

Röders introduceert compacte, modulaire automatisering

Machines voor het ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaalfinishen. Onze metaalmachines verzorgen de afwerking…

Brancheorganisatie FPT-VIMAG en MetaalNieuws hebben elkaar nodig

TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 uitgesteld

‘Druk op innovatie wordt alleen maar groter’

Pragmatische aanpak brengt leven in digitale fabriek

Machines voor het ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaalfinishen. Onze metaalmachines verzorgen de afwerking…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgericht…

IJzersterk vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen we elke denkbare bewerking voor u uitvoeren, met de…

247TailorSteel is de toonaangevende ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen…

Ontbramen, afronden en finishen! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor het ontbramen, afronden…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Enkele jaren geleden zochten we bij…

15-12 De DAA heeft verschillende factoren die van invloed zijn (geweest) op de aluminiumprijzen, op…

15-12 Jansen is rond de eeuwwisseling begonnen als lasbedrijf. In 2006 nam hij zijn eerste…

08-12 Binnen de gevelbouw ontstaan steeds meer zorgen over de oplopende kosten en levertijden met…

01-12 Overheden dwingen de staalindustrie om haar uitstoot tegen 2050 te elimineren. Inspanningen om de…

15-11 De november-editie van het StaalJournaal van NovioStaal bericht dat zelfs in de Amerikaans markt…

21-10 Vlonder Plaatwerk is een toeleverancier die op klantspecificatie producten in staal, RVS en aluminium…

20-10 Buizen en kokerprofielen gemaakt uit deze staalsoort krijgen na verloop van tijd een dichte…

19-10 Voorheen lieten Laura Metaal en haar klanten hun staal testen bij externe labs. Dat…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan er 12.000 behoren tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om, en dragen de uiterste zorg voor uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentie-cookies om je website-bezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Op deze manier kunnen wij relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content via je social media kanalen delen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u te kunnen voorzien van de door u aangevraagde informatie (abonnementen op printedities en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.